1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Birgitta festival algab esiettekandega
Birgitta festival algab esiettekandega

Birgitta festival algab esiettekandega

Foto: Birgitta Festival
Foto: Birgitta festival

Kümnes Birgitta festival algab 8. augustil legendaarse muusikalihelilooja Leonard Bernsteini „Missa“ Eesti esiettekandega. Birgitta festival toob igal aastal publiku ette teoseid, mida enne pole Eestis nähtud. Selles on nii kunstilist ambitsiooni kui ka publiku usaldamist. Birgitta festivali publik ei tule vaid hitte vaatama. Tallinna tunnusfestival on endale võtud missiooni näidata Eestis maailma muusikateatri tänast päeva.

Peaosas Douglas Webster USA-st, kandvas rollis Koit Toome, solistidena teevad Eesti poolt kaasa Kristel Pärtna Rahvusooperist Estonia, Brasiilia päritolu džässilaulja Denise Fontoura ja nooruke Karl Sander Saarik. Broadway laulja Webster on selle teose maailma esiettekannet koos Leonard Bernsteini endaga ette valmistanud ja ta on seda laulnud Vatikani ettekandel. Tegemist on teosega, mille eest FBI hoiatas Valget maja ja mille ettekande keelas algul ka kirik ära.

„Missa“ proove saab pildistada ja filmida 6. ja 7. augustil (proov 10-14), kui tööprotsess seda võimaldab ning lavastaja ja dirigent lubavad. Intervjuud ja salvestused palun minuga enne kokku leppida.

Esmakordselt on festivalil teatrid Šveitsist ja Peterburist.

Esmakordselt festivali ajaloos saatis maailma juhtivaid ooperiajakirju Opera Now festivalile oma kriitiku. Simon Rees Inglismaalt osaleb 14.-16. augusti etendustel. See näitab Birgitta festivali kinnistumist maailma festivalikaardile.

Festivali kava vaata SIIT!

Kunstiline juht on maestro Eri Klas.

Head Uudised GoodNews