1. Avaleht
  2. Loodus
  3. BOTAANIKAAED 60 I Hingedepäeva tähistati Itaalia kuu avamisega
BOTAANIKAAED 60 I Hingedepäeva tähistati Itaalia kuu avamisega

BOTAANIKAAED 60 I Hingedepäeva tähistati Itaalia kuu avamisega

Tallinna botaanikaaias on november Itaalia kuu, mis avati hingedepäeval 141 küünla süütamisega uuel talvepeenral.

Palmimaja esiväljakule kerkib Padova ülikooli botaanikaaia peenarde eeskujul ümmargune talvepeenar, mida hakkab ehtima samblast kaheksakand. Peenar on inspireeritud Padova ravimtaimedeaia Hortus Cinctuse ajaloolistest ornamentidest, millest valiti välja ka Eesti rahvakunstis ohtralt esinev kaheksatipuline rist ehk kaheksakand.

6., 13. ja 20. novembril viib botaanik Urmas Laansoo huvilised ringkäigule Itaalia taimede juurde. Ringkäigul saab teada, kui palju kasvab Itaalias taimi, mis on Itaalia rahvuspuu ja rahvuslill ning milliseid Itaalia päritolu taimi saab Eestis kasvatada. Itaalia päritolu taimedega omal käel tutvumiseks on need tähistatud informatiivsete siltidega. Palmimaja seintel esitleb alates 8. novembrist Itaalia suursaatkond kuu lõpuni fotonäitust Itaalia botaanikaaedadest.

Botaanikaaed pakub 60. sünnipäeva puhul Eestis resideeruvatele välissaatkondadele võimalust tutvustada botaanikaaias oma riigi bioloogilist ja kultuurilist mitmekesisust ja teadvustada seeläbi globaalse looduskaitse aktuaalsust. Saatkondadel on võimalik kasutada botaanikaaeda ja eeskätt selle äsjarenoveeritud Palmimaja kuni kuu aja jooksul ürituste korraldamise paiga ja ekspositsioonipinnana.

Head Uudised GoodNews
tags: