1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Botaanikaaias näeb kujurite aastanäitust
Botaanikaaias näeb kujurite aastanäitust

Botaanikaaias näeb kujurite aastanäitust

Tallinna botaanikaaias toimub 1. juunist 31. augustini Eesti Kujurite Ühenduse aastanäitus „Ristuvate teede aed”.

Näituse mitmetähenduslik pealkiri viitab nii mõnelegi olukorrale ja võimalusele meie elus. Viitab hoolitsetud kultuurmaastikule ja jalgradadele selles, mis lubavad turvalist ja mugavat jalutuskäiku läbi kammitsetud territooriumi. Viitab urbanistlikule tehismaastikule, kus teede ristumiskohad nõuavad liiklejatelt üksteise suhtes kõrgendatud tähelepanu või isegi teravnenud ohutunnet.

Viitab Argentina kirjanikule Jorge Luis Borgesele ja tema novellile „Hargnevate teede aed”, milles koos on paradoksid ja mitu lugu ning seeläbi osutub kõik ettenägemuslikult tähenduslikuks. Lugematud võimalused teede ristumisteks aias erineval moel ja vormis. Kordamööda vahelduvad realism, fantaasia, filosoofia ja mäng. Näituse osapooli – kunstitöid ja taimi – koheldakse sel ajal võrdsetel alustel. Neid puudutab seesama vihmahoog, valgus ja vari. Needsamad on linnud, tõugud ja täid.

Näitusel esinevad: Toomas Altnurme, Lea Armväärt, Rafael Daneljants, Mihhail Duhhomjonok, Eike Eplik, Iris Jurma, Bruno Kadak, Kirke Kangro, Tauno Kangro, Edith Karlson, Tiiu Kirsipuu, Ellen Kolk, Aime Kuulbusch, Raimo Kuusik, Leena Kuutma, Elo Liiv, Aleksander Litvinov, Airi Luik, Piret Meos, Mare Mikoff, Terje Ojaver, Tõnis Paberit, Al Paldrok, Hille Palm, Per William Petersen, Rait Prääts, Gea Sibola Hansen, Tõnu Smidt, Jaak Soans, Hannes Starkopf, Airike Taniloo, Mari-Liis Tammi, Aili Vahtrapuu, Vergo Vernik, Ekke Väli, Ivan Zubaka.

Head Uudised GoodNews