1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Botaanikaaias tutvustatakse Piet Oudolfi maastikke
Botaanikaaias tutvustatakse Piet Oudolfi maastikke

Botaanikaaias tutvustatakse Piet Oudolfi maastikke

Eesti Maastikuarhitektide Liit korraldab 20. märtsil koostöös Tallinna Botaanikaaiaga rahvusvahelise seminari „Piet Oudolfi disainikeel”, mis on suunatud maastiku- ja muidu arhitektidele, aednikele ning haljastusspetsialistidele.

Maastikuarhitektide liidu esimees Kristiina Kupper: „Kui kasutada maastikuarhitektuuris looduspõhiseid lahendusi, Oudolfi disainikeelt ja meie oma looduslikke taimi, saame maastiku, mis sobitub hästi tänapäeva linnaruumi, on elurikas ja ökonoomne. See on tulevikumaastik.“

Oudolfi võib julgesti pidada selle sajandi seni kõige suurema mõjuga aiakujundajaks, kes on äsja oma tegevuse eest saanud ka elutööpreemia. Ta kasutab peamiselt rohttaimi, pöörates suurt tähelepanu ökoloogiliste ja kunstiliste eesmärkide ühendamisele. Tema kujundatud loodusest inspireeritud taimekooslused on toonud avaliku ruumi fookusesse looduslähedased püsililled koos vabama lähenemisega hooldusele.

„Seminar peaks mõjuma kui sõõm värsket õhku murukõrbedest tüdinud silmale. Kindlasti saab siit inspiratsiooni nii koduaedade kui ka linna haljastamiseks viisil, kus käsikäes käivad silmailu ja liigirikkus,“ lubab Tallinna abilinnapea Züleyxa Izmailova.

Seminar annab võimaluse tutvuda meistri mõttemaailmaga läbi Thomas Piperi auhinnatud dokumentaalfilmi „Viis aastaaega: Piet Oudolfi aiad“. Filmi juhatavad ettekannetega sisse Oudolfi kauaaegne koostööpartner Tom De Witte Hollandist ja kolleeg Rasa Laurinavičiene Leedust.

Head Uudised GoodNews