1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Collegium Musicalel valmis Pärt Uusbergi sünnipäevaks kontsertvideo
Collegium Musicalel valmis Pärt Uusbergi sünnipäevaks kontsertvideo

Collegium Musicalel valmis Pärt Uusbergi sünnipäevaks kontsertvideo

Kammerkooril Collegium Musicale valmis armastatud helilooja Pärt Uusbergi sünnipäevaks kontsertvideo teosest „Keldi palve“.

„Tänavusel koroona-aastal sai Collegium Musicalega tehtud algust heliloojate tähtpäevade tähistamisega muusikavideotega – Olav Ehala, Veljo Tormis, Arvo Pärt – ja kuigi Pärt Uusbergil ei olnud ümmargust tähtpäeva, siis tundus tore mõte see siia aastasse veel lisada. Ühtlasi oli tänavune aasta digikultuuriaasta, kuhu samuti need videod hästi sobivad,“ ütles dirigent Endrik Üksvärav.

Ahjusoe kontsertvideo on salvestatud Collegium Musicale jõuluootuskontserdilt, kus kõlasid Pärt Uusbergi koori- ja orkestriteosed. Kontserdil oli kaastegev Eesti Sinfonietta. Kontserdi salvestas ERR Klassikaraadio ja see on raadioeetris jõululaupäeval.

Eesti tippkammerkooril Collegium Musicale jääb 2020. aastasse koori 10. sünnipäeva tähistamine ning ühtekokku 25 kontserti: Erkki-Sven Tüüri kooriteose „Canticum Canticorum Caritatis“ maailmaesiettekanne, koostöö Maria Fausti, Timo Steineri, Gerta Raidma ja Erki Pärnojaga ning kõikide nimetatud helivõlurite teoste maailmaesiettekanded. Kokku kõlas Collegium Musicale esituses tänavu 3 tundi uut eesti heliloojate muusikat.

Koori tegevust toetavad Kultuuriministeerium, Kultuurkapital, Tallinna linn ja Ida-Tallinna Keskhaigla.

Head Uudised GoodNews