1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I COSACi arutelude keskmes on Ukraina igakülgne toetamine
UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I COSACi arutelude keskmes on Ukraina igakülgne toetamine

UKRAINA RAHVA TOETUSEKS I COSACi arutelude keskmes on Ukraina igakülgne toetamine

Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni (ELAK) esimees Raivo Tamm ja komisjoni liige Kalle Grünthal osalevad teisipäevani Tšehhi pealinnas Prahas toimuval Rahvusparlamentide Euroopa Liidu asjade komisjonide täiskogu istungil (COSAC).

Komisjoni esimees Raivo Tamm nentis, et arutelude keskmes on olukord Ukrainas ning riigi ülesehitamise ja sõjapõgenike vastuvõtmisega seotud küsimused. „Saabuva talve tõttu on väga oluline, et riigid suurendaks humanitaarabi Ukrainale. Kahtlemata peab jätkuma ka sõjaline abi,“ toonitas Tamm ja lisas, et Euroopa Liidul tuleb esimesel võimalusel tagada Ukrainale riigi vajadusi silmas pidades prognoositav ja regulaarne rahaline abi.

Samuti arutavad rahvusparlamentide saadikud Venemaa kuritegude uurimise ja sõjakurjategijate kohtumõistmise tagamist, riigile uute sanktsioonide kehtestamist ning energiajulgeolekut, kus rõhk on Venemaa gaasist, naftast ja kivisöest sõltuvuse vähendamisel.

Päevakorras on veel Tšehhi eesistumise prioriteetide ülevaade ning debatid Euroopa Liidu tuleviku, ühenduse strateegilise autonoomia ning Lääne-Balkani ja Idapartnerluse Euroopa perspektiivi teemal.

Head Uudised GoodNews