1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. DISTANTSÕPE JÄTKUB I Kõlvart: koolides jätkub selle õppeaasta lõpuni distantsõpe
DISTANTSÕPE JÄTKUB I Kõlvart: koolides jätkub selle õppeaasta lõpuni distantsõpe

DISTANTSÕPE JÄTKUB I Kõlvart: koolides jätkub selle õppeaasta lõpuni distantsõpe

Tallinna koolides jätkub kuni õppeaasta lõpuni distantsõpe, e-kanalite kaudu toimuvad ka individuaalsed konsultatsioonid ja järeleaitamistunnid.

Linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul vajavad koolid selgust õppetöö korralduses. „Toetudes Terviseameti andmetele, on nakatunute arv Tallinnas väikeses kasvutrendis ning me ei saa lootma jääda, et mai keskel või juuni alguses on epideemia lõppenud. Seepärast jõudsime koolijuhtidega ühisele seisukohale, et jätkame õppeaasta lõpuni distantsõppega,“ selgitas Kõlvart. „Me küll tagame õppeprotsessis paindlikkuse, kuid üldises koolikorralduses kehtib distantsõpe ja lapsed kooli ei tule. Mai alguses hindame veelkord olukorra tingimusi ja kui on võimalik, siis mai keskel saame ehk rakendada täiendavaid õppevorme. Näiteks järeleaitamistunnid ja konsultatsioonid üks-ühele formaadis, kuid see ei saa olla kindlasti obligatoorne vorm. Ka neid on soovitatav siiski läbi viia e-kanalite kaudu.“

Distantsõppe nõue õppeaasta lõpuni puudutab ka linna huvikoole.

Kontaktivabalt ehk e-kanalite kaudu viiakse läbi ka Tallinna gümnaasiumides sisseastumiskatsed ja selleks hakatakse tegema tehnilisi ettevalmistusi. Praeguse seisuga toimuvad sisseastumiskatsed mais ja juunis.

Lõpueksamite ja -aktuste toimumise kohta langetab linn otsuse mai alguses.

Head Uudised GoodNews