1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Dokumentaalfilm „Keha võitlus“ linastub tänasest eksklusiivselt Elisa Huubis
Dokumentaalfilm „Keha võitlus“ linastub tänasest eksklusiivselt Elisa Huubis

Dokumentaalfilm „Keha võitlus“ linastub tänasest eksklusiivselt Elisa Huubis

PÖFFil ilmavalgust näinud ja elulistel teemadel kõnelev dokumentaalfilm „Keha võitlus“ jõudis tänasest eksklusiivselt Elisa Huubi.

„Mul on väga hea meel, et “Keha võitlus” lõpuks inimeste kodudesse jõuab, sest pandeemia tõttu paljud huvilised kinno ei jõudnud. Filmi jaoks on praegu väga eriline hetk – see levib voogedastuses USA-s, Kanadas ja Eestis. Varsti ka Austraalias. Kuid tegemist on ennekõike Eesti filmiga, mille taga on meie oma talent – montaažist ja kaameratööst kuni heliloominguni,“ lausus dokumentaalfilmi produtsent ja režissöör Marian Võsumets.

Dokumentaalfilm jälgib viie inimese konfliktset teekonda oma toitumise ja treeningute kontrollimisel, mida dikteerib negatiivne kehakuvand, sundmõtted ja alaväärsustunne. Lubadused ideaalsest kehast ja täiuslikust elust asenduvad aastate jooksul enesepiitsutamise ja oma keha väärkohtlemisega. Film toob vaatajani eksklusiivsed kaadrid Londoni kaasaegsest dieedikultuse vastasest liikumisest, mis kogub hoogu nii avalikult kui ka põranda all. Kehakuvandi uurijad ja toitumisteadlased avavad söömishäirete psühholoogilist tausta ning Suurbritannia kontekstis ka sotsiaalsest ebavõrdsusest tulenevat võimetust oma tervise eest hoolt kanda.

Elisa sisuhankejuht Toomas Ili sõnas, et kahtlemata on tegemist ühe viimase aja aktuaalsema dokumentaalfilmiga, mis kõnetab praktiliselt igaühte. „Maailmatasemel meelelahutuse pakkumine ei tähenda alati plahvatusohtlikke kassahitte. Dokumentaalfilm „Keha võitlus“ tõmbab vaatajaid põneva teemapüstitusega, rääkides iga inimese jaoks olulisel teemal.“

Film on alates tänasest eksklusiivselt vaadatav Elisa Huubis.

Head Uudised GoodNews