1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. E-Eesti looga tutvus tänavu 11 500 väliskülalist
E-Eesti looga tutvus tänavu 11 500 väliskülalist

E-Eesti looga tutvus tänavu 11 500 väliskülalist

E-Eesti Esitluskeskus on 2019. aastal jutustanud E-Eesti unikaalset lugu 11 500 inimesele, püstitades sellega kümne tegevusaasta külastatavusrekordi. Lisaks äridelegatsioonidele külastasid keskust tänavu Gruusia, Albaania ja Ukraina presidendid, Belgia kuningas ja Kanada kindralkuberner.

Keskuse juht Liina Maria Lepik rääkis, et huvi keskuse kaudu e-Eestiga tutvuda on tugevalt tõusvas trendis: „Selgelt on näha, et Eesti kui riigi teadmised ja praktiline kogemus digitaliseerimises on maailmas endiselt väga kõrgelt hinnatud. Esitluskeskust külastanud delegatsioonide kasv on sel aastal olnud umbes 20 protsenti.“

Veebruaris avatud uuendatud kontseptsiooniga esitluskeskuses on fookus rohkem sisulisel koostööl. „Keskuse eesmärk on sõnumitega inspireerida teisi riike Eesti eeskujul mõtteviisi muutma digitaliseerimise kasuks ja tutvustada meie silmapaistvat kogemust tervet ühiskonda kaasava digiriigi ehitamisel. Loomulikult viime neid kokku ka Eesti ettevõtetega, kes on valmis rahvusvahelisi projekte juhtima,“ ütles Lepik.

Rahvusvahelise haarde laiendamiseks on esitluskeskus loonud digilahendusi Eesti e-eduloo jutustamiseks. Näiteks on Vrestonia.ee veebilehelt kättesaadavad 360-kraadised virtuaalreaalsusvideod, mida saab vaadata ka Tallinna lennujaama kolmandas väravas. Peatselt muutub avalikuks Eesti ettevõtteid tutvustav interaktiivne lahendus ning lisanduvad videopresentatsioonid ja vestlusrobot.

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse E-Eesti Esitluskeskus asub Ülemistel. Alates 2019. aasta veebruarist on selle uus ingliskeelne nimi E-Estonia Briefing Centre. Kümne aasta jooksul on keskust kokku külastanud üle 63 000 inimese, sealhulgas Hollandi kuningas Willem-Alexander, Austria president Alexander van der Bellen, Saksamaa kantsler Angela Merkel ja mitmete teiste riikide presidendid, peaministrid ja kõrgetasemelised esindajad.

2019. aasta esitluskeskuses:

  • Kõige tihedamal päeval külastas esitluskeskust üheksa delegatsiooni.
  • Kõige kaugemalt pärit delegatsioon oli Uus-Meremaa valitsuse liikmed. Eksootilistest asukohtadest on külastanud ka Bhutani riigisekretär ja Bermuda peaminister.
  • Kõige populaarsem oli esitluskeskus Saksamaa delegatsioonide jaoks (aasta jooksul 2040 külastajat). Järgnesid Jaapan (1169 külastajat) ja USA (820 külastajat).
Head Uudised GoodNews