1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EAKATE FESTIVAL! Tallinn toetab oktoobris toimuvat eakate festivali 20 000 euroga
EAKATE FESTIVAL! Tallinn toetab oktoobris toimuvat eakate festivali 20 000 euroga

EAKATE FESTIVAL! Tallinn toetab oktoobris toimuvat eakate festivali 20 000 euroga

Salme KultuurikeskusTallina Linnavalitsuse korraldusega eraldatakse reservfondist 20 000 eurot mittetulundusühingu Inkotuba poolt korraldatava eakate festivali osaliseks toetamiseks.

Festival toimub 5. ja 6. oktoobril Salme Kultuurikeskuses. Festivali korraldamine on seotud rahvusvahelise eakate päeva tähistamisega 1. oktoobril ja sooviga väärtustada eakaid inimesi.

Festivali kavas on mess, loengud, ettekanded ja ka eakate taidluskollektiivide esinemised. Loenguid on planeeritud nii tervise, toitumise, omastehoolduse, aktiivse eluviisi kui ka teiste valdkondade kohta. Messil on erinevatel ettevõtetel võimalus tutvustada eakatele suunatud tooteid ja teenuseid.

Tallinna linna toetus 20 000 eurot moodustab ürituse kogueelarvest ligi 45% ja seetõttu on kahepäevase festivali üks päev nimetatud Tallinna päevaks. See annab linnaosade valitsustele võimaluse tutvustada eakatele suunatud teenuseid.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson ütles Raepressile, et üritus on eakatele igati hariv ja kasulik ning ka huvi ürituse vastu on väga suur. Seepärast on pealinnalgi hea võimalus tutvustada teenuseid oma linnakodanikele. Martinsoni sõnul on aga eriti oluline tuua eakad inimesed kodunt välja, anda neile infot, pakkuda võimalusi ja just seda on see festival ka juba aastaid võimaldanud ja just seepärast on Tallinn üritust ka toetanud.

Mittetulundusühing Inkotuba on eakate festivali korraldanud juba kuuel aastal (2010 – 2015). Festivalikülastajate arv on olnud ligikaudu 3 600 inimest ürituse kohta. Tänavu on eeldatav külastajate arv 3 500-4 000 inimest. Festival on külastajatele planeeritud tasuta.

Head Uudised GoodNews