1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eakate kinoklubi projekt jätkub taas novembris
Eakate kinoklubi projekt jätkub taas novembris

Eakate kinoklubi projekt jätkub taas novembris

Põhja-Tallinna ja Kesklinna valitsused otsustasid pikendada Eakate kinoklubi projekti ning jätkata tasuta kinoseansside korraldamist taas alates novembrist.

Otsus projektiga jätkata põhineb positiivsel tagasisidel ja eakate inimeste ootustel. Kinoklubi liikmete seas läbiviidud küsitluse tulemusena selgus, et valdav enamus vastanuist on kinoklubi tegevusega väga rahul ja on väga huvitatud tasuta kinoseansside jätkumises. Kõige rohkem sooviti edaspidi näha uuemad eesti filme.

Linnaosavalitsused teavitasid projekti jätkumisest ja Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjoni, kus lähtuvalt sotsiaaldemokraat Jaak Juske kaebusele kinoklubi korraldamist menetletakse.

„Paistab, et meie pilootprojekt läks asja ette. Kinoseansse külastasid sajad inimesed, kes on tänulikud ajaveetmise täiendava võimaluse eest ja soovivad, et see võimalus säiliks. Rõhutan, et valimistega ei olnud sel projektil tõesti midagi pistmist – ükski kandidaat ei saanud võimalust enesetutvustamiseks ja kinoklubi liikmetele ei ole jagatud mingeid kampaania materjale. Nii et projekt jätkub pärast väikest pausi novembris,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Raimond Kaljulaid.

Kesklinna vanema Taavi Puki sõnul võtsid kesklinlased kinoklubi kiiresti omaks. „Linnaosavalitsus sai palju positiivset tagasisidet, rõõmustati võimaluse üle suurelt ekraanilt vanu häid filme näha ning omaealistega aeg-ajalt kokku saada ja maailmaasju arutada. Probleeme ei tekkinud ka sellest, et seansid Salme kultuurikeskuses toimusid, hoopis vastupidi, paljudel kinoklubilistel on kohaga toredaid mälestusi ning leiti, et naaberlinnaosale võib ikka pilgu peale visata. Sügise saabudes muutuvad ilmad üha kehvemaks ning järjest mõnusam mõte on tasuta kinno minna. Olen veendunud, et osalejate arv üha suureneb,“ ütles Taavi Pukk

Kahe linnaosavalitsuse koostöös käivitatud Eakate kinoklubi pilootprojekti raames on toimunud 7 kinoseanssi ja kaks on veel jäänud. Klubiga liitunud pensionärid said nautida iga nädal Eesti kinoklassika kullafondi kuuluvaid linateoseid.

Head Uudised GoodNews