1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EAS avas Araabia Ühendemiraatides välisesinduse
EAS avas Araabia Ühendemiraatides välisesinduse

EAS avas Araabia Ühendemiraatides välisesinduse

10. veebruaril toimus Araabia Ühendemiraatides Dubais Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) välisesinduse pidulik avamisüritus, kus osalesid ka peaminister Jüri Ratas, ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Rene Tammist ning Araabia Ühendemiraatide minister Ahmed Ali Al Sayegh.

Fotod: Jürgen Randma/Riigikantselei

„Välisesinduse eesmärk on tugevdada majandussidemeid Araabia Ühendemiraatidega ja suurendada Eesti ettevõtjate ekspordivõimalusi Pärsia lahe piirkonnas,“ ütles EASi juht Alo Ivask ning lisas, et just füüsiline kohalolek on seal piirkonnas määrava tähtsusega.

Esinduses hakkab tööle ekspordinõunik Jukka Hahlanterä, kes on varasemalt sarnast tööd teinud Soome riigi teenistuses ning kellel on piirkonnas pikaajaline kogemus.

Hahlanterä hinnangul on Eestil suur potentsiaal Araabia Ühendemiraatides läbi lüüa. „Eesti on tuntud oma ainulaadsete lahendustega nagu näiteks e-valitsemine. Minu eesmärk on olla sillaks kahe riigi vahel ja aidata Eesti ettevõtteid,“ selgitas Hahlanterä ja julgustas ettevõtjaid Pärsia lahe piirkonna peale mõtlema.

„Araabia Ühendemiraatides on väga dünaamiline turg, siin on koguaeg palju toimumas, kuid hea ja unikaalse toote või teenuse puhul on siin kõigil omad võimalused – rasketööstusest kuni toiduainesektorini,“ lisas Hahlanterä.

Ivaski sõnul annab varasema kogemusega inimene EASile justkui lendstardi. „Me ei pea alustama nullist kohaliku kontaktivõrgustiku üles ehitamisega, vaid saame kohe hoogsalt ettevõtjaid aitama hakata,“ sõnas EASi juht.

Lisaks allkirjastas EASi juht 10. veebruaril koostöökokkuleppe Dubai Future Foundationiga, mis loob paremad võimalused Eesti ettevõtete ja lahenduste tutvustamiseks sealsetele riigi- ja erasektori organisatsioonidele.

Juba 17. veebruaril algab Abu Dhabis kaitsetööstusmess IDEX 2019 ning Dubais toidu- ja joogisektori mess Gulfood 2019. Mõlemal on väljas ka EASi korraldatud riiklik ühisstend koos piirkonnast huvitatud Eesti ettevõtetega.

Koos Dubai esindusega tegutsevad EASi ekspordinõunikud kokku 13 turul ning sel aastal avatakse veel esindus ka New Yorgis. Aasias on esindused veel Singapuris, Indias, Hiinas ja Jaapanis ning Euroopa esindused asuvad Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Saksamaal, Prantsusmaal, Hollandis ja Suurbritannias.

EASi esindus asub Dubais aadressil: The H Dubai Office Tower (One Sheikh Zayed Road).

Head Uudised GoodNews