1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. EAS tunnustas muuseumiauhindade jagamisel Lennusadamat
EAS tunnustas muuseumiauhindade jagamisel Lennusadamat

EAS tunnustas muuseumiauhindade jagamisel Lennusadamat

LennusadamEttevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskus tunnustas reedel Eesti Muuseumi Aastaauhindade jagamisel eriauhinnaga Eesti Meremuuseumi Lennusadamat.

EAS-i turismiarenduskeskus tunnustab muuseumit, kes on silma paistnud julgete lahendustega, mis on Eestisse toonud hulga väliskülastajaid. “EAS tõstab sel aastal esile Eesti Meremuuseumi Lennusadamat, kes on oma unikaalsusega püsinud kogu Euroopa huviorbiidis ja andnud põhjuse külastada Eestit sadadel tuhandetel turistidel,” sõnas EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. Ta lisas, et eriti tähelepanuväärne on Lennusadama püüe pidevalt välja mõelda uusi ideid, mis külastajate huvi kõrgel hoiavad.

“Titanicu ekspositsioon oli hea näide sellest, kuidas omanäolised lahendused töötavad. Kümnete meetrite pikkused järjekorrad muuseumi ukse taga oli tõestus sellest, kuidas julged ettevõtmised pälvivad publiku tähelepanu. Tänu Lennusadama silmapaistvatele näitusele on turistide huviorbiidis püsinud ka meie teised väiksemad muuseumid. Mida rohkem koostööd tehakse, seda paremini meil kõigil lõpuks läheb,” nentis Mutso.

EAS annab turismivaldkonda esile tõstvat tunnustust välja neljandat korda. EAS soovib sellega juhtida tähelepanu, et kaasaegsed ja interaktiivsed-innovaatilised muuseumid m?jutavad turisti reisimotivatsiooni ja klienditeekonda.

EASi tunnustusele pretendeeris möödunud aastal 25 nominenti, kellest võitjaks valiti Eesti Meremuuseumi Lennusadam näituse “TITANIC: lugu, leiud, legendid” Eestisse toomise eest. 2013. aasta novembrist kuni 2014. aasta märtsini külastas näitust 220 000 inimest, sellist külastajanumbrit ei ole ükski teine muuseum senini saavutanud. Kokku käis Meremuuseumis 2014. aastal 403 400 külastajat, neist Lennusadamas 321 700 ja Paksus Margareetas 81 700.

Lennusadam on EASi turismiarenduskeskuse tunnustuse pälvinud ka 2012. aastal, 2011. aastal sai selle Eesti Kunstimuuseum ning 2013. aastal Eesti Politseimuuseum.

Head Uudised GoodNews