1. Avaleht
  2. Haridus
  3. EBS tõi turule uue kontseptsiooniga magistriprogrammid
EBS tõi turule uue kontseptsiooniga magistriprogrammid

EBS tõi turule uue kontseptsiooniga magistriprogrammid

Estonian Business School (EBS) tõi turule uue kontseptsiooniga magistriprogrammid, mille disainib üliõpilane ise tulenevalt karjäärikujundamise vajadusest, ühiskonnas toimuvatest muudatustest ja elukestva õppe põhimõttest.

EBS-i kantsleri Mart Habakuke sõnul kaotavad traditsioonilised äriikoolid kiiresti turgu e-õppele ja ettevõtete ülikoolidele: „Kui mõned aastad tagasi pidid koolilõpetajad Eestis äri- ja majandushariduse omandamiseks valima, kas jätkavad õpinguid viies-kuues siinses ülikoolis või kolivad selleks välismaale, siis täna saab lisaks haridust omandada sadade ülikoolide e-õppekavade, tuhandete mikrokraadide või kursuste kaudu. Vali ainult ülikool, ükskõik millises maailma otsas ja õpi, Eestist ja isegi oma kodust lahkumata.“

Just avarduvatest valikutest lähtuvalt uuendas EBS põhjalikult magistriprogramme. Õppekava olulisim uuendus on õppekava jagamine äri- ja juhtimisalase akadeemilise kirjaoskuse parandamise, isikuomaduste arendamise ja spetsiaalsete oskuste omandamise vahel. Äri- ja juhtimisalase akadeemilise kirjaoskuse edendamise osa on disaininud ülikool, teised õppekavaosad ülikool, spetsialiseerumissuuna partnerettevõte ja üliõpilane, arvestades üliõpilase ja tema (potentsiaalse) tööandja vajadustega. Programm kohaneb ka üliõpilase ajaliste võimalustega ja on omandatav osalise koormusega, mida saab vähemalt kaks korda aastas üle vaadata.

Lisaks laiendab EBS raamatukogu selliselt, et alates 2019 sügissemestrist saavad EBS-i kraadiõppe ja korporatiivakadeemia tudengid õppemaksu eest juurdepääsu rohkem kui 10 000 e-õppe kursusele, mida pidevalt värskendatakse.

Selleks, et aidata üliõpilasi teadlikul karjäärikujundamisel ja valida spetsialiseerumisi tudengi huvist ja tööandja vajadusest lähtuvalt, on magistritaseme programmi osaks koostöö juhendajaga, kellega saab arutada eesmärke.

Estonian Business School on Eesti vanim eraülikool, kus õpib bakalaureuse-, magistri- ja doktoriõppe tasemel kokku 1500 üliõpilast, kes saavad teadmisi käia täiendamas 60 partnerülikoolis üle maailma.

Head Uudised GoodNews