1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. EDU UUES AMETIS I Maaeluministeeriumi uueks asekantsleriks kinnitati Hendrik Kuusk
EDU UUES AMETIS I Maaeluministeeriumi uueks asekantsleriks kinnitati Hendrik Kuusk

EDU UUES AMETIS I Maaeluministeeriumi uueks asekantsleriks kinnitati Hendrik Kuusk

Maaeluminister Arvo Aller kinnitas uueks asekantsleriks Hendrik Kuuse, kes hakkab vastutama toiduohutuse valdkonna eest. Ettepaneku ministrile esitas avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon.

„Toiduohutuse asekantsleri suurimaks väljakutseks on kogu toiduohutuse süsteemi tugevdamine. Hendrik Kuuse ettevalmistus ja senine töökogemus nii Eestis kui ka välismaal annab meile kindluse, et ta suudab väljakutsega väärikalt hakkama saada,“ ütles Kuuse kandidatuurile heakskiidu andnud minister Aller.

„Jätkata tuleb Põllumajandus- ja Toiduameti loomise ettevalmistamisega, roheleppe elemendiks oleva strateegia “Talust taldrikule” integreerimisega üldisesse poliitikakujundusse ning ka laiemalt toiduohutuse ja taimetervise valdkondade tugevdamisega,” kommenteeris uus asekantsler oma peamisi ees ootavaid ülesandeid. „Samuti soovin töötada selle nimel, et Eesti toidukaupadele oleks tagatud parem juurdepääs rahvusvahelistele turgudele,” lisas Kuusk.

Hendrik Kuusk lõpetas 1992. aastal Eesti Põllumajandusülikooli veterinaariateaduskonna, kus õppis veterinaararstiks. Enne asekantsleri ametikohta töötas ta Maaeluministeeriumi toiduohutuse osakonna juhatajana (alates 2019. aastast) ning endise Põllumajandusministeeriumi toidu- ja veterinaarosakonna juhatajana (2000–2011).

Lisaks on ta töötanud Gruusia Toiduametis Euroopa Komisjoni rahvusvahelise eksperdina (2013–2019), Veterinaar- ja Toiduametis peadirektori nõunikuna (1999–2000) ja peaveterinaararstina (1995–1998) ning ettevõttes Dimela AS müügidirektorina (1998–1999). Aastatel 1992–1995 oli Hendrik Kuusk õppejõud ja assistent Eesti Põllumajandusülikoolis.

Head Uudised GoodNews