1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eduka kiiruisutaja taliolümpilale pääsemiseks avati heategevusfond
Eduka kiiruisutaja taliolümpilale pääsemiseks avati heategevusfond

Eduka kiiruisutaja taliolümpilale pääsemiseks avati heategevusfond

Saskia Alusalu Vooremaa konverentsil Jõgeva Kultuurikeskuses Foto: Aivar Kokk
Saskia Alusalu Vooremaa konverentsil Jõgeva Kultuurikeskuses
Foto: Aivar Kokk

Möödunud reedel Jõgeva kultuurikeskuses toimunud Vooremaa konverentsi 15 eurot maksvast osalustasust läheb 5 eurot Adaverest Võrsunud kiiruisutajale Saskia Alusalule, et aidata kaasa tema osalemisele 2018. aastal Lõuna-Koeras Pyeongchangis toimuvatel taliolümpiamängudel.

Vooremaa konverentsi lõputseremoonial osalenud ja koosolijatele tänusõnu lausunud Saskia Alusalu märkis, et peab väga oluliseks jõgevamaalaste sooja ja kaasaelavat suhtumist ja ka materiaalset toetust. “Sporditegemiseks vajaliku raha küsimine on mulle üldiselt ebameeldiv. Tunnen, et tahan tegeleda ennekõike kiiruisutamisega ja mitte muretseda sponsorluse pärast.  Paraku on see aga üks osa suurest spordist. Vooremaa konverents annab võimaluse paremate lahenduste leidmiseks majandusprobleemidele ja nii saan pühendunumalt tegeleda oma huvialaga.”

“Ma sain koju tulla vaid nädalaks. Pühapäeval tulebki sõita juba Inzzelisse, kus käib ettevalmistus algavaks uueks hooajaks ning 1. oktoobrist algavad jäätreeingud,” ütles Saskia. “Kindlasti toimuvad  alguses mõned treeningvõistlused. Lähiajal toimuvaks üheks olulisemaks võistluseks on maailmakarika etapp Berliinis,” lausus ta.

Saskia Alusalu kinkis konverentsil osalejatele oma autogrammiga fotosid. “Üleliia palju kodukandis viibides mul autogramme jagada siiski tarvis pole, küll aga tuleb juurde palju inimesi, kes tunnustavaid sõnu lausuvad ja head soovivad,” lisas ta.

“Avasime Vooremaa konverentsil heategevusfondi “Aitame Vooremaa sportlased taliolümpiale“, kuhu praegu on kõige rohkem perspektiivi pääseda Saskia Alusalul. Püüame tugevdada Saskia taustameeskonda ja kaasame tema toetamiseks ka ettevõtjaid. Loodame, et järgmistel taliolümpiamängudel on Vooremaa kiiruisutaja nii finaalis kui ka medalistide pjedestaalil,” ütles konverentsi korraldaja, riigikogu liige Aivar Kokk.

Kiiruisutaja Saskia Alusalu toetuseks on võimalik annetada MTÜ Põltsamaa valla spordiklubi Tervis arveldusarvele EE 571010220008140017. Selgituseks: Aitame Vooremaa sportlased taliolümpiale. 

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews