1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti Gaidide Liit kutsub üles kirja panema oma gaidilugu
Eesti Gaidide Liit kutsub üles kirja panema oma gaidilugu

Eesti Gaidide Liit kutsub üles kirja panema oma gaidilugu

Foto: Bärbel Salumäe

Eesti Gaidide Liit kutsub kõiki gaidlusega seotud inimesi üles kirjutama oma gaidilugu. Jutustage sellest, kuidas ise saite gaidiks või teie rühmast-salgast ja kogemustest gaidina.

Samuti ootab EGL neid, kes ise ei ole gaidiliikumises osalenud, meenutama mõnda põnevat kokkupuudet gaididega.

„Gaidid on tegutsenud Eestis juba vabariigi algusest peale. Ka Nõukogude Eesti ajal hoidsid gaidlust üleval pagulased, kes oma uutes elukohtades gaidiüksuseid lõid. Et selleaegsed kui ka praegused mälestused kaduma ei läheks, tahamegi paluda inimestel oma meenutusi meiega jagada,“ kommenteerib EGL programmijuht Annely Ristikivi.

Eelkõige ootavad gaidid lugusid posti teel või e-kirjana. Samuti võib saata pilte, heli- ja videofaile. Kui soovite oma lugu rääkida, aga Teil puudub vajalik tehnika või Te ei saa muul põhjusel seda teha, siis pakuvad gaidid ka võimalust korraldada kohtumine ja salvestada ise Teie loo. Eesti Gaidide Liit ootab kaastöid (nii pikki kui lühikesi) hiljemalt 1. juuniks 2012.

Kõik saadetu säilitatakse gaidide arhiivis ning nende põhjal koostatakse veebiraamat gaidide kodulehele. Samuti antakse kogutud materjalid üle Eesti Rahva Muuseumi kogudesse.

Head Uudised GoodNews