1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti ja Saksamaa tähistavad sadat aastat diplomaatilisi suhteid
Eesti ja Saksamaa tähistavad sadat aastat diplomaatilisi suhteid

Eesti ja Saksamaa tähistavad sadat aastat diplomaatilisi suhteid

Täna, 9. juulil tähistavad Eesti ja Saksamaa diplomaatiliste suhete loomise sajandat aastapäeva. 9. juulil 1921 tunnustas Saksamaa de jure Eesti iseseisvust. Tegemist oli sammuga, mis pani aluse kahe riigi ametlikule diplomaatilisele suhtlusele.

Saksamaa ja Eesti ajalooline ühisosa on suur ning riikidevahelised suhted on möödunud sajandi jooksul teinud läbi palju muutusi. Praeguseks on Eesti ja Saksamaa head koostööpartnerid nii Euroopa Liidus kui ka NATOs jagades ühiseid põhiväärtusi.

Meie mitmekülgse kultuuriloo ühiste tahkude tutvustamiseks korraldab Eesti saatkond Berliinis loengutesarja Eesti-Saksamaa diplomaatilistest suhetest läbi aegade. Esimese loengu pidas Tartu ülikooli lähiajaloo professor dr Eero Medijainen eile, 8. juulil ja see käsitles Eesti rahvusvahelist tunnustamist aastatel 1920–1922. Tulevastes loengutes arutletakse nii Eesti-Saksa välispoliitika, kultuuri kui ka ühise põimunud ajaloo üle.

100. aastapäeva ametlikul tähistamisel toimub Eesti saatkonnas Saksamaal Berliinis pidulik kontsertüritus, kus astuvad spetsiaalse kavaga üles Kadri Voorand ja Mihkel Mälgand. Pidurüü saab selga saatkonna ees asetsev karuskulptuur Buddy Bär. Karule õmbles riided Eesti moelooja Reet Aus. Rohkem infot Eesti ja Saksamaa diplomaatiliste suhete aastasaja tähistamisega seotud sündmuste kohta leiate Eesti Berliini saatkonna kodulehel.

Head Uudised GoodNews