1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Muusika
  4. Eesti ja Vene muusikud mängivad täna mõlemal pool piiri Narva jõe kallastel
Eesti ja Vene muusikud mängivad täna mõlemal pool piiri Narva jõe kallastel

Eesti ja Vene muusikud mängivad täna mõlemal pool piiri Narva jõe kallastel

30. aprillil kell 15 toimub Eesti-Vene piiril Narvas ja Ivangorodis unikaalne kontsert: kahe riigi tuntumad džässmuusikud Jaak Sooäär ja Aleksei Kruglov mängivad mõlemal pool piiri Narva jõe kallastel.

Muusikute kohtumine Narva jõe kallastel sümboliseerib seda, et isegi pandeemia tingimustes, millal füüsiline liikumine riikide vahel on peaaegu võimatu, inimeste vahel piire pole. Sümboolne on ka see, et üritus leiab aset rahvusvahelisel džässipäeval, sest Eesti ja Vene džässmuusikute koostöö on läbi aegade olnud väga aktiivne. Kavas on Sooääre ja Kruglovi teosed, samuti kompositsioonid nende kvarteti programmidest, muu hulgas ka improvisatsioonid klassika ja Georg Otsa repertuaari teemadel.

Aleksei Kruglov ja Jaak Sooäär teevad koostööd 2007. aastast. Aleksei on Venemaal tuntud saksofonist, helilooja, režissöör, luuletaja, näitleja, grupi Krugly Band juht, festivali Leo Records korraldaja. Jaak on kitarrist, helilooja, Eesti Jazzliidu asutaja, EMTA professor.

Kontserdipaigaks Eestis on Narva linnus, Vene poole peal selle vastas asuv Ivangorodi kindlus. Kuulajateks võivad olla kõik soovijad. Üritus on tasuta.

Head Uudised GoodNews