1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti kaitseväelased tähistasid Malis jaanipäeva
Eesti kaitseväelased tähistasid Malis jaanipäeva

Eesti kaitseväelased tähistasid Malis jaanipäeva

Malis operatsioonil Barkhane teenivad Eesti kaitseväelased tähistasid jaanipäeva ühisel koosviibimisel grilli, sauna ja kodumaiste suupistetega.

„Jaanipäev ja võidupüha on eestlastele väga olulised tähtpäevad – veelgi enam siis, kui ollakse kodust eemal välisoperatsioonil. Eesti kaitseväelased on Malis igati head tööd teinud, mille üle võivad olla uhked nii kontingendi juhtkond, liitlased kui ka meie lähedased,“ ütles Eesti kontingendi ülema ülesandeid täitev major Jaanus Tuulik.

Gao sõjaväebaasis teeniva jalaväerühma Estpla-30 ja rahvusliku toetuselemendi liikmed, kokku ligi viiskümmend kaitseväelast, tähistasid võidupüha ning jaanipäeva üheskoos einestades. Lisaks grill-lihale olid laual ka kodumaised suupisted ja alkoholivabad joogid, mille saatsid toetuseks Saku õlletehas, Viru õlu ja Rakvere lihakombinaat. Jaanipäevale kohaselt oli kõigil sõduritel võimalik leili võtta äsja Malis valminud saunas.

Operatsioon Barkhane on Prantsusmaa juhitav mässutõrjeoperatsioon Saheli piirkonnas. Selle eesmärk on toetada viie riigi (Mauritaania, Mali, Burkina Faso, Niger, Tšaad) võitlust islamiäärmuslastega ning seeläbi tõkestada ka Euroopasuunalist ebaseaduslikku immigratsiooni ja inimkaubandust.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews