1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Eesti klaasitööstus aitab Euroopa hooned energiasäästlikuks muuta
Eesti klaasitööstus aitab Euroopa hooned energiasäästlikuks muuta

Eesti klaasitööstus aitab Euroopa hooned energiasäästlikuks muuta

Eestis loodud klaasitööstusgrupil Glassense on energiatõhusate hoonete ehitamisel ja Euroopa rohepöördes märkimisväärne roll.

Konkurentsiamet kiitis eelmisel aastal heaks AS Klaasimeistri ja OÜ Polar Glassi ühinemise, millega tekkis uus kohalik klaasitööstusgrupp, mis jätkab rahvusvahelistel turgudel laienemist nüüd Glassense AS nime all. Gruppi kuulub kokku üle 400 töötaja ja neli tehast – kolm Eestis ja üks Lätis. Grupi konsolideeritud aastakäive ulatub 60 miljoni euroni.

„Euroopa Liidus kulub kõige suurem osa energiast hoonetele – tervelt 40%. Suurem jagu hoonetest ei ole energiasäästlikud ja järgmise paarikümne aasta jooksul peaksime kogu meie hoonefondi renoveerima. Hoonete energiatõhusaks muutmisel tuleb enamasti soojustada katus ja vahetada avatäited, see tähendab aknad ja fassaadid. Eesti võiks siin võtta Euroopas juhtrolli ja teha kõik oma hooned paarikümne aastaga korda. See on üks selgema tasuvusega tegevusi, kui räägime rohepöördest ning energia kokkuhoiust,“ selgitas Glassense juhatuse esimees Karla Agan.

Glassense pakub hoonetele klaasi täislahendusi ja on keskendunud energiasäästlike ning kõrgemalt väärindatud klaasielementide tootmisele nii akende kui ka fassaadide jaoks. Ettevõtte tehniline võimekus ja kogemus võimaldavad toota energiatõhusaid klaaspakette, mis parandavad hoone soojapidavust ja sisekliimat.

Ettevõtte eesmärk on laiendada kliendiportfelli ning kasvada Euroopa üheks juhtivaks hoonete klaasilahenduste pakkujaks. „Tegutseme juba aastaid Läänemere piirkonnas ning hiljuti oleme sisenenud Suurbritannia, Saksamaa ja Beneluxi turule. Näeme kasvuvõimalusi kogu Euroopas, aga ka Põhja-Ameerika suunal,“ lisas Agan.

„Livonia on Karlat ja tema visiooni toetanud 2019. aastast, kus tema vedamisel on ettevõttest kasvanud suurem ja rahvusvahelisem grupp,“ kommenteeris Livonia Partners fondi juhtiv partner Kaido Veske. „Tänapäeval on raske investeerida keskkonna jalajälge arvestamata. Glassense on Euroopa ehitusturul selge fookuse ja tugeva eelisega.“

Head Uudised GoodNews