1. Avaleht
  2. Kunst
  3. Eesti kunstnik pääses rahvusvahelisele suurnäitusele
Eesti kunstnik pääses rahvusvahelisele suurnäitusele

Eesti kunstnik pääses rahvusvahelisele suurnäitusele

Eesti kunstniku Xenia Joosti teos valiti Dubais toimunud näitusele Art Connects Women konkursi käigus, kus kandideeris enam kui 700 tippkunstnikku üle maailma.

Xenia Joost osales ainsa eestlasena Dubais korraldatud rahvusvahelisel kunstinäitusel Art Connects Women (ACW) oma maaliga „Was it“. Näitusele pääses vaid 112 naiskunstniku looming maailma eri paigust, s.h Euroopast, Ameerikast, Aafrikast ja Araabia riikidest. Suursündmusel võeti fookusesse võrdõiguslikkuse tähtsus. Näituse teema „Dear to Dream“ käsitles naiste loovuse ja unistuste olulisust ning tõstis esile, et naised on võimelised saavutama võrdselt meestega kõike, mida soovivad.

Xenia Joost Was it 90cm x 90cm
Xenia Joost Was it 90cm x 90cm

Xenia Joost on tuntud moe- ja multimeediakunstnik, kelle loodud maal jäi publikule meelde dünaamilise väljendusrikkusega. „Püüan oma loomingus, nii moe- kui ka teistes kunstivaldkondades, olla julge ja provokatiivne ning vaatajatele pakkuda materjali enesepeegelduseks ja analüüsimiseks,“ ütles Joost. „Tundub, et mu töö paistis ehk silma, sest juba tuntakse ka huvi, kuidas mu teoseid oleks võimalik Dubais esindada. Üritus ise oli samuti äärmiselt võimas – ka kaasnenud konverents, kus esinesid tipud Christie’s oksjonimajast kuni mošee ehitanud esimese naisarhitektini.“

Xenia Joosti osalemine ACW näitusel tõestab tema oskust esitleda oma unikaalset kunstiloomingut rahvusvahelisele publikule ning toob lisavõimalusi meie kunstnike rahvusvahelisele läbilöögile.

Xenia Joost Art Connects Women Book
Xenia Joost Art Connects Women Book

Joosti osalemine Art Connects Women näitusel peegeldab Eesti kunstnike kõrget taset ning nende võimekust rahvusvahelisel kunstimaastikul silma paista, rääkides kaasa keerulistel sotsiaalsetel teemadel. Joost on ühiskondlikult aktiivne kunstnik, kes on tuntud oma tundliku ja teadliku loominguga, mis sageli käsitlebki just ühiskondlikke valupunkte.

Näitus Art Connects Women toimus sel aastal juba kuuendat korda. Näitusega kaasnes mahukas kunstiraamat, mis sisaldab ka Xenia Joosti teost. Suursündmuse raames leidis lisaks aset rahvusvaheliste tippesinejatega konverents. Näituseprogrammi korraldaja on globaalne kunstiinkubaator ZeeArts, mis on kureerinud üle 80 näituse Araabia Ühendemiraatides, Prantsusmaal, Mauritiusel, Gruusias, Liibanonis ja Singapuris.

Head Uudised GoodNews