1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti Lasterikaste Perede Liit kutsub suurperesid luuletama
Eesti Lasterikaste Perede Liit kutsub suurperesid luuletama

Eesti Lasterikaste Perede Liit kutsub suurperesid luuletama

Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit
Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit

Eesti Lasterikaste Perede Liit kuulutab välja luulevõistluse „Suur. Väike. Pere“ nelja ja enama lapsega pere liikmetele, kellelt oodatakse nii lustakaid kui ka mõtlikke värsiridu pereväärtuste teemal. Konkurss lõppeb 15. mail ning parimaid luuletajaid tunnustatakse Suurperepäeval, mis toimub Tallinna Loomaaias 23. mail.

„„Suur. Väike. Pere“ luulekonkursi eesmärk on julgustada lasterikaste perede lapsevanemaid ja lapsi panema kirja oma mõtteid pereelust värsivormis. Teemat „Suur. Väike. Pere“ võib käsitleda nii humoorikas võtmes kui ka tõsisemalt,“ sõnas MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap. „Tänapäeva inimestel on kogu aeg kiire ning eriti neil, kel on palju kohustusi. Viimaste hulka kuuluvad ka suured pered, sest vanemate tähelepanu peab jaguma  kõigile lastele võrdselt ning oma osa võtavad ka töö- ja olmemured. Suurperedele mõeldud luulevõistlus on hea võimalus võtta korraks koos perega aeg maha ning korraldada kas või väike luuleõhtu pereringis, kus üksteisele näiteks  oma päevamõtted luuleridadena ette kanda ning seejärel parimad luuletused meile saata,“ lisas Aage Õunap.

Luulekonkursile võib töid saata nii tavapostiga kui e-maili tee. Kirja saajaks tuleb märkida „Luulekonkurss“ ning kiri tuleb saata aadressil Eesti Lasterikaste Perede Liit, Jakobsoni 15-10, Viljandi linn 71013.  E-kiri tuleb saata info@lasterikkad.ee. Luuletuste esitamise lõpptähtaeg on 15.05.2015. Kõigi võistlustööde puhul peab olema märgitud autori ees- ja perekonnanimi, vanus ja kontaktandmed (e-posti aadress, telefoninumber).

Lisainfo luulekonkursi kohta leiab SIIT.

„Parimaid luuletajaid tunnustatakse 23. mail toimuval Suurperepäeval Tallinna Loomaaias, kus kuulutatakse välja ka Aasta Suurpere 2015. Aasta Suurpere tiitlile ootame kandideerima kõiki nelja või enama lapsega Eesti peresid, keda võivad esitada nii naabrid, sõbrad kui ka tuttavad. Kui te teate mõnda toredat ja tublit lasterikast perekonda, siis esitage nad kindlasti Aasta Suurpere 2015 konkursile – see on üks võimalus väärtustada nende perekondade panust meie ühiskonda,“ lisas Aage Õunap. Auhinnaraha 2000 eurot on Aasta Suurperele välja pannud Bigbank.

Kandidaate saab esitada Eesti Lasterikaste Perede Liidu veebilehe www.lasterikkad.ee või otselingi kaudu SIIT – Eelregistreerimine konkursile lõpeb 15. mail kell 12.00.

Juba 11. korda toimuva traditsioonilise Suurperepäeva patroon on Urmas Vaino ning toetajad Bigbank AS, Tallinna Loomaaed, Tallinna Linnavalitsus ja paljud teised ettevõtted.

Head Uudised GoodNews