1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti Lennuakadeemia ootab oma 21. aastapäevale ka linnarahvast
Eesti Lennuakadeemia ootab oma 21. aastapäevale ka linnarahvast

Eesti Lennuakadeemia ootab oma 21. aastapäevale ka linnarahvast

Foto: Eesti Lennuakadeemia
Foto: Eesti Lennuakadeemia

11. aprillil tähistab Eesti Lennuakadeemia oma 21. aastapäeva, mille raames korraldatakse seminar, töötoad ja loeng. Majandusteemalisse loengusse on teretulnud ka huvilised väljastpoolt lennuakadeemiat.

Sünnipäeva puhul toimuval seminaril teevad ettekanded nii rektor, vilistlased kui tudengid. Lisaks seminarile korraldatakse tööandjatele, vilistlastele ning tudengitele töötoad, kus saab harjutada lennujuhtidele olulist hääleseadet, kätt proovida lennuki simulaatoril, õhusõidukite hooldusangaaris konstrueerida võnkeringi ning sidelaboris tutvuda võimu ja pingega. Samuti toimub majandusteemaline loeng „Kuidas olla efektiivne?“, kuhu on oodatud ka kõik huvilised väljastpoolt akadeemiat. Loeng hakkab kell 15.30 Eesti Lennuakadeemia aulas ning vajalik on eelregistreerimine lennuakadeemia kodulehel.

13. aprillil 1993. aastal andis Vabariigi Valitsus välja määruse Tartu Lennukolledži (nüüdne Eesti Lennuakadeemia) asutamise kohta Teede- ja Sideministeeriumi valitsemisalas. Sellega pandi alus koolitusasutusele, mis on tänasel päeval ainus lennundusalase rakenduskõrghariduse pakkuja Eestis. Eesti Lennuakadeemiaks nimetati kõrgkool 2008. aastal ning uude propellerikujulisse majja Ülenurmele koliti 2011. aastal. Eesti Lennuakadeemia on koolitanud 21 aasta jooksul 545 lennundusspetsialisti.

Head Uudised GoodNews