1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti Lennuakadeemia võeti Euroopa esimese rahvusvahelise kliimaneutraalse lennunduse ühenduse liikmeks
Eesti Lennuakadeemia võeti Euroopa esimese rahvusvahelise kliimaneutraalse lennunduse ühenduse liikmeks

Eesti Lennuakadeemia võeti Euroopa esimese rahvusvahelise kliimaneutraalse lennunduse ühenduse liikmeks

Sel nädalal võeti Eesti Lennuakadeemia Euroopa Komisjoni poolt veetava ühenduse Alliance for Zero-Emission Aviation (AZEA) liikmeks. Liikmelisus avardab akadeemia võimalusi rahvusvaheliseks koostööks ja loob võimaluse tippspetsialistide kaasamiseks, et ette valmistada kliimaneutraalsete ja nullemissiooniga õhusõidukite kasutuselevõttu Eestis.

Kliimaneutraalne lennundus mõjutab nii lennujaamade infrastruktuuri, lennukite ehitust kui lennuettevõtete ärimudeleid. Ühenduse raames hakkavad tööle erinevad töörühmad, mille eesmärk on kaardistada nullemissioon-õhusõidukite kasutuselevõtul tekkivaid väljakutseid ning pakkuda praktilisi lahendusi nende ületamiseks.

“Allianssi liikmeks saamine tõstab Eesti Lennuakadeemia usaldusväärsust tulevikulennunduse kompetentsikeskusena ning avab uusi võimalusi rahvusvaheliseks teadus- ja arenduskoostööks kliimaneutraalse lennunduse valdkonnas,” rääkis lennuakadeemia arendusprorektor Maiken Kull. 

Tartu abilinnapea Raimond Tamm lisas, et “Tartu linn koos Tartu Teaduspargi ja Tartumaa Omavalitsuste Liiduga pani möödunud sügisel aluse organisatsioonile ZeroEst, mis seab eesmärgiks kliimaneutraalse lennunduse ökosüsteemi arendamise ning testimiskeskuse rajamise Tartu piirkonda. Eesti Lennuakadeemia vastuvõtt AZEA liikmeks on oluline samm nende eesmärkide laiema saavutamise suunas.”

AZEA on Euroopa Komisjoni algatus, millega saavad liituda era- ja avaliku sektori organisatsioonid, mille ühiseks eesmärgiks on vesinikul ja elektril põhinevate lennumasinate kommertskasutusse võtmise sujuv juurutamine. Eesti organisatsioonidest kuuluvad liitu ka SKYCORP ja Nordic Aviation Group. 

AZEA tegemiste kohta saab täpsemalt lugeda SIIT!

Head Uudised GoodNews