1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eesti Maaülikool tõus hinnatud edetabelis kõrgele kohale
Eesti Maaülikool tõus hinnatud edetabelis kõrgele kohale

Eesti Maaülikool tõus hinnatud edetabelis kõrgele kohale

Eesti Maaülikool tõusis rahvusvahelise konsultatsioonifirma Quacquarelli Symonds´i (QS) tänavuses erialade edetabelis põllumajandus- ja metsandusharidust andvate ülikoolide seas enneolematult kõrgele 37. kohale. Nii heale positsioonile pole ükski Eesti kõrgkool rahvusvahelistes edetabelites seni jõudnud.

Eesti Maaülikooli rektor Ülle Jaakma ütles tulemust kommenteerides, et põllumajandus ja metsandus on kliimamuutustega kohanemisel ja toidujulgeoleku kindlustamisel kahtlemata eesliiniteadused. „Kolmekümne seitsmes koht selle valdkonna edetabelis näitab meie ülikooli väga head akadeemilist reputatsiooni, kõrget mainet tööandjate silmis, teadustöö kvaliteeti ja rahvusvahelise koostöö ulatust. See on meie ülikooliperele suur tunnustus ja innustus, et jätkata kestlike lahenduste otsimist tuleviku nimel,“ sõnas Ülle Jaakma.

Põllumajandus-ja metsandusharidust andvate ülikoolide edetabelit juhib Wageningeni Ülikool Hollandist, kolmandal kohal on Eesti Maaülikooli hea koostööpartner Rootsi Põllumajandusülikool (SLU) Uppsalast. Põhjanaabrite kõrghariduse lipulaev Helsingi Ülikool on samas edetabelis Eesti Maaülikoolist vaid sammuke eespool, jagades koos paari teise ülikooliga 34. positsiooni.

Üht tuntuimat maailma ülikoolide üldist paremustabelit „QS World University Rankings“ koostav Quacquarelli Symonds alustas ülikoolide reastamist pingeritta ka üksikute erialade kaupa 2011. aastal. Sel aastal hinnati enam kui 1500 ülikooli 54 erialagrupis, tulemused avalikustati 22. märtsil 2023.

Möödunud aasta edetabelis oli Eesti Maaülikool põllumajanduse ja metsanduse erialasid õpetavate ülikoolide seas maailmas 67. kohal.

Head Uudised GoodNews