1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti mehed on tervisega rahul
Eesti mehed on tervisega rahul

Eesti mehed on tervisega rahul

meesKaks kolmandikku Eestis elavatest meestest hindab oma tervist heaks või väga heaks, 28 protsendi hinnangul pole nende tervis ei hea ega halb, selgub Eesti säästva arengu komisjoni tellitud uuringust.

Tõsiseid või olulisi depressiooni sümptomeid esineb viiendikul meestest. Viimase aasta jooksul on arsti külastanud või arstiga konsulteerinud 77 protsenti meestest ning haiglaravil viibinud 11 protsenti meestest.

Küsitlusele eelnenud aasta jooksul külastas perearsti kaks kolmandikku meestest, 52 protsenti meestest külastasid hambaarsti ja 56 protsenti meestest mõnda muud eriarsti.

40 protsendil meestest, kellel oli probleeme arstiabi saamisega, tõid peamiste takistustena välja, et nad saavad ise terveks, järjekorrad on liiga pikad või on arstiabi liiga kallis.

Uuringu tellis Eesti säästva arengu komisjon koostöös riigikantseleiga ja selle eesmärk oli läbi viia laiaulatuslik küsitlus Eesti 16–54-aastaste meeste hulgas, nii et tulemused on üldistatavad kõigile Eesti meestele. Esmakordne Eesti meeste uuringu küsitlus toimus möödunud aasta septembrist detsembrini. Uuringu valimisse kuulus 4800 16–54-aastast Eestis elavat meest, kasutuskõlblikke vastuseid laekus 2056.

Uuring on valminud Euroopa Sotsiaalfondi kaasrahastamisel ja selle viisid läbi Tartu ülikooli teadlased ning TÜ sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskus RAKE.

Head Uudised GoodNews