1. Avaleht
  2. Loomad
  3. Eesti Metsloomaühing kutsub üles toetama loomi püsiannetusega
Eesti Metsloomaühing kutsub üles toetama loomi püsiannetusega

Eesti Metsloomaühing kutsub üles toetama loomi püsiannetusega

Seoses läheneva kevadega, mil MTÜ Eesti Metsloomaühingu liikmed saavad tavaliselt rekordilise hulga väljakutseid, kutsub organisatsioon üles tegema püsiannetusi metsloomade abistamiseks.

Eesti Metsloomaühing toimib metsloomi vabatahtliku töö näol aitavate inimeste võrgustiku katusorganisatsioonina juba aastast 2017. Tegemist on Eesti esimese, suurima ja tuntuima metsloomi abistava organisatsiooniga.

“Meie poole pöördub iga-aastaselt tuhandeid abivajajaid. Meil on üle-eestiline hoiukodudevõrgustik. Meie eesmärk ei ole tuua metsloomi kodudesse lemmikloomadeks, vaid aidata neid äärmuslikel juhtudel, kui enam inimese sekkumiseta loom hakkama ei saa,” selgitab ühingu juht Virge Võsujalg. “Selleks, et nendel erandlikel ja rasketel lugudel oleks õnnelik lõpp, vajame aga analüüside ja ravimite hankimiseks, operatsioonide või spetsiifilise toidu ostmiseks ja tellimiseks kõigi inimeste tuge ja toetust.”

Üks osa ühingu liikmetest on vabatahtlikud, kuid väga oluline on seegi aspekt, et abi vajavate või vigastatud metsloomade abistamisel tuginetakse teaduslikule teadmisele, veterinaaride ja valdkonna ekspertide arvamustele. Oma võrgustiku inimestele korraldab ühing koosolekuid ja täiendab nende teadmisi nii koolitustel kui ka liigiekspertidega suheldes.

Metsloomaühingu üheks suurimaks missiooniks on kindlasti ka võimalikult laial määral inimeste harimine ja teavitamine, kuidas ja mil viisil hätta sattunud loomi abistada ja märgata ning ennekõike enne appiminekut veenduda, kas loomad üldse abi vajavad.

Organisatsiooni ja koostööpartnerite eesmärgiks on aidata kaasa ka teadusuuringute ja loodusuurimuste tegemisele. Ühingu hoolealuste kohta saadud info põhjal kogutakse andmeid metsloomade paiknemise, vigastuste põhjuste, haiguste, ravi jms osas ning osaletakse uurimisprogrammides Eestis ja välismaal.

Möödunud talv on olnud paljude metsloomade jaoks äärmiselt raske. Lisaks sagedamini esinevatele liikidele on tänavu olnud hoolekodus rekordiliselt haruldasi linnuliike, nagu seda on hüüp, sooräts, karvasjalg-kakk, vöötkakk jpt. Juba on hoiukodusse jõudnud esimesed loomalapsed. Selleks, et meie kodumaal oleks jätkuvalt suurel hulgal erinevaid looma- ja linnuliike, saate just teie aidata kaasa annetuste ja püsiannetuste abil. Ehk on siingi see koht, kus meenutada president Kersti Kaljulaiu sõnu: “Oleme esimene põlvkond, kes teab, et hävitame oma planeeti, ja viimane, kes saab midagi ette võtta.”

Annetusi saab teha:

EESTI METSLOOMAÜHING, EE952200221067573100

SWIFT/BIC kood: HABAEE2X

Selgituseks: “Püsiannetus!”

Head Uudised GoodNews