1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Eesti müüduima raamatu järg on nüüd saadaval
Eesti müüduima raamatu järg on nüüd saadaval

Eesti müüduima raamatu järg on nüüd saadaval

Täna jõudis müügile Liis Seina kirjutatud ja Elina Sildre illustreeritud „Minu tulevik Eestis – 40 vahvat ametit“, mis on järg eelmise aasta müüduimale raamatule „Mina hoolin Eestist!“.

“Raamatu läbivaks teemaks on ametite kirjeldamine, et lapsed saaksid teada, milliseid oskusi on erinevatel ametikohtadel vaja. Raamat tutvustab 40 ametit ja räägib nende omapäradest, et aidata lastel aru saada, mis tegevustega on need erialad seotud,” ütles Maxima müügiosakonna juht Marge Kikas.

Maxima tegelusraamatutest on saanud omamoodi sündmus, mida pered pikisilmi ootavad, sest kleepsude kogumine on lõbus tegevus kogu perele. Eelmistel aastatel on Facebookis kujunenud populaarsed grupid, kus vanemad said kleebiseid vahetada või leida puuduvaid. Lisaks on raamatus põnevad värvimise ülesanded ja saab ka ise joonistada. Laste avastamisrõõm jätkub veel nupuraamatus, mille abil on võimalus proovida erinevaid ameteid.

Maxima kutsub üles õpetajaid koostama koos lastega kollaaže. Parimatele on auhinnaks kuus erinevat külastust muuseumitesse ja Sisekaitseakadeemiasse.

2020. aastal müüdi lasteraamatut „Mina hoolin Eestist“ koos venekeelse versiooni ja nupuraamatuga pea 33 000 eksemplari. “Oleme alati tellinud raamatuid väikese varuga, et kõigile soovijatele jätkuks,” sõnas Kikas. Need raamatud, mis eelmisel aastal kampaaniaperioodil jäid müümata, annetas Maxima jõuluajal lastekodudele ja lastehaiglatele, sotsiaalkeskustele ning sotsiaalosakondadele Tallinnas, Tartus ja Narvas.

Raamatud on kauplustes müügil 26. aprillini. Raamatu väljaandja on Maxima pikaajaline koostööpartner kirjastus Päike ja Pilv.

Head Uudised GoodNews