1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Õdede liit valis aasta hooldustöötajaks Ene Kodasma
Õdede liit valis aasta hooldustöötajaks Ene Kodasma

Õdede liit valis aasta hooldustöötajaks Ene Kodasma

Eesti Õdede Liidu hooldustöötajate seltsing kuulutas täna Haapsalus aasta hooldustöötajaks 14 aastat Pärnu haiglas töötanud Ene Kodasma.

„Ene Kodasma on pikaajalise töökogemusega hinnatud hooldustöötaja, kes leiab hõlpsasti usaldusväärse kontakti nii patsiendi, tema lähedaste kui ka ülejäänud tervishoiumeeskonnaga. Aastate jooksul on temast kujunenud mentor ja tunnustatud praktikajuhendaja, kelle erialane professionaalsus on paljudele eeskujuks,“ rääkis seltsingu esimees Erika Pärnala.

Eelmisel aastal tunnustati Ene Kodasmad Pärnu aasta hooldustöötaja tiitliga.

„Hooldustöötaja töö on nii vaimselt kui ka füüsiliselt raske, kuid vananevas ühiskonnas asendamatu. Hooldustöötajate tunnustamine on väga oluline, et valdkonda tuleks rohkem motiveeritud  kutsetunnistusega hooldustöötajaid. Töö ja kutseala väärtustamiseks on vaja reguleerida töökoormust ja -tasu hooldekodudes sarnaselt meditsiiniteenust osutavate asutustega,” selgitas Erika Pärnala.

OSKA raporti andmeil on Eestis 3668 hooldustöötajat, kellest kutsekoja andmetel omavad kutsetunnistust 1050.

Eesti Õdede Liit on suurim õendustöötajate kutseorganisatsioon Eestis. Eesti Õdede Liit osaleb Rahvusvahelise Õdede Nõukogu ja Euroopa Õdede Nõukogu tegevuses.

Head Uudised GoodNews