1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Eesti Olümpiakomitee premeerib Euroopa meistreid
Eesti Olümpiakomitee premeerib Euroopa meistreid

Eesti Olümpiakomitee premeerib Euroopa meistreid

Eesti Olümpiakomitee premeerib Serbia pealinnas Belgradis Euroopa meistriks tulnud ujuja Eneli Jefimovat, Šveitsis Baselis Euroopa meistriks tulnud vehkleja Irina Embrichit ja nende treenereid.

Jefimova krooniti Euroopa meistriks 100 meetri rinnuliujumises. Temast sai esimene eestlane, kes pikas basseinis täiskasvanute EM-il kulla võitnud. Jefimova teenib preemiaraha 15 000 eurot, tema treener Henry Hein 7500 eurot.

Eneli Jefimovist sai esimene eestlane, kes pikas basseinis täiskasvanute EM-il kulla võitnud.

Embrich võitis naiste epees oma 14. tiitlivõistluste medali, seejuures oli see ülikogenud sportlase karjääri esimese individuaalse tiitlivõistluste kuldmedaliga. Embrich teenib preemiaraha 15 000 eurot, teda juhendavad Samuil Kaminski 3750 eurot ja Kaido Kaaberma 3750 eurot.

Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa tänab Jefimovat ja Embrichit. “Väga uhke kui päevase vahega saab väike Eesti juurde kaks Euroopa meistrit, kes on ka mõlemad olümpiaala sportlased! Teie teod näitavad, et endasse uskudes ja endast kõike andes on kõik võimalik,“ ütles Sõõrumaa.

Väga uhke kui päevase vahega saab väike Eesti juurde kaks Euroopa meistrit, kes on ka mõlemad olümpiaala sportlased! Teie teod näitavad, et endasse uskudes ja endast kõike andes on kõik võimalik.

Vastavalt EOK täitevkomitee kinnitatud korrale teenib Euroopa meistrivõistlustel kuldmedali võitnud sportlane 15 000 euro suuruse preemia. Medalivõitjate treeneri preemia on pool sportlasele makstavast summast.

Head Uudised GoodNews