1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. JULGE LOOJA I Eesti õpilasfirma pälvis Euroopa võistlusel eriauhinna
JULGE LOOJA I Eesti õpilasfirma pälvis Euroopa võistlusel eriauhinna

JULGE LOOJA I Eesti õpilasfirma pälvis Euroopa võistlusel eriauhinna

Eile kuulutati veebigala vahendusel välja selle aasta Euroopa parimad õpilasfirmad. Võistlusel osalenud Eesti parim õpilasfirma Spotter tõi koju Julge Looja eriauhinna.

Kolme Tallinna 21. Kooli ja ühe Tallinna Saksa Gümnaasiumi noormehe õpilasfirma Spotter, mis valmistab discgolfi ketastele jälitusseadmeid. Noored pälvisid žürii poolt valitud eriauhinna oma leidliku idee ning julge pealehakkamise eest. Samuti hinnati kõrgelt noormeeste ärimeelt ning võimet entusiastlikult takistusi ületada.

„Meil on väga hea meel, et meie puhul hinnati julget pealehakkamist! Oleme just seda meelt, et kusagilt tuleb peale hakata ning tahame innustada kõiki firmasid, kes alustavad järgmisel aastal, olema julged, astuma tundmatusse ja mitte kartma eksida,“ kommenteerisid Spotteri tegijad. „Õpilasfirma programmiga liitumine oli meie elumuutvaim otsus. Nii Eesti kui ka Euroopa parima õpilasfirmade võistlusel osalemine avardas meie silmaringi ning andis hulganisti uusi teadmisi ärivaldkonnas. On hea meel olla Gen-E 2021 eriauhinna omanikud!“

Euroopa parimaks õpilasfirmaks osutus seekord Slovakkia noorte ettevõte Scribo, mis leidis lahenduse valgete tahvlite ühekordselt kasutatavate markerite probleemile. Nimelt lõi õpilasfirma keskkonnasõbraliku alternatiivse markeri, mis on tehtud taaskasutatud vahast ning mis ei kuiva kunagi ära.   

Euroopa parima õpilasfirma võistluselt on Eesti koolinoored varasemalt koju toonud tervelt kolm esikohta ning mitmeid poodiumikohti.

Sellel aastat Eestit esindav Tallinna 21. Kooli ja Kadrioru Saksa Gümnaasiumi noormeesteest koosnev õpilasfirma Spotter toode on kokku pandud erinevatest juba olemasolevatest komponentidest. See kinnitub ketta külge ning võimaldab GPS-i või hääle abil ketast kiirelt üles leida, kuna ühendub rakenduse kaudu ka otse mobiiltelefoniga.

JA Eesti jagab olulisemaid sündmusi ja otseülekandeid ka enda Facebook’i lehel Junior Achievement Eesti. Järgmisel aastal korraldab JA Eesti Euroopa õpilasfirmade võistlust 2022 Tallinnas.

Head Uudised GoodNews