1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Eesti parim raamat selgub sel kuul rahvahääletusel
Eesti parim raamat selgub sel kuul rahvahääletusel

Eesti parim raamat selgub sel kuul rahvahääletusel

võitnud raamatud
2016. aasta parimate raamatute valimine

Suurim kohalik raamatukaupluste kett Apollo ja Eesti Kirjastuste Liit korraldavad sel kuul rahvahääletuse, kus selguvad eelmise aasta parimad teosed kuues erinevas kategoorias ning esmakordselt ka kõigi aegade parim eesti autori raamat.

Eesti parim raamat valitakse EV 100 aastapäevale pühendatud programmi raames. Apollo raamatupoe ostu- ja turundusjuhi Eha Panki sõnul on sel teosel määrav roll meie kultuuriloos. “Eestis on tuhandeid häid autoreid ja põnevaid raamatuid, ent meie otsimegi seda Eesti rahvast enim mõjutanud teost,” selgitas Pank ning lisas, et sageli ei olegi parimad raamatud need, millel on suured müüginumbrid, vaid hoopis need teosed, mis tõepoolest lugejatele korda lähevad ja pikaks ajaks jälje jätavad. Eesti parima raamatu eelvalikut aitas koostada kultuuriajakirjanikest koosnev žürii, kes valis välja 50 raamatut, mille hulgast rahvas oma lemmiku valida saab.

“Lisaks on Apollo ja Eesti Kirjastuste Liit ära teinud suure töö ja valinud välja kuues kategoorias kümme teost ehk kokku 60 mullu ilmunud raamatut, mille hulgast valib rahvas samuti oma lemmikud,” rääkis Pank. Eelvalikusse pääsesid uued, 2017. aasta enimmüüdud, rohket tähelepanu pälvinud ning omas žanris uudse lähenemisega teosed. Lugejad saavad nende seast valida e-hääletuse teel oma lemmikud ilukirjanduse, luule-, eluloo-, laste-, aime- ja käsiraamatu kategoorias.

2017. aasta parimaid eesti autorite raamatuid saab valida kuni 28. jaanuarini Apollo kodulehel ja kauplustes. Kõigi hääletajate vahel läheb loosi kolm sajaeurost Apollo kinkekaarti. 2017. aasta lugejate lemmikraamatuteks saavad enim rahva hääli kogunud teosed. Võitjad kuulutatakse välja pärast häälte kokkulugemist toimuval auhinnaüritusel 15. veebruaril. Samuti kuulutatakse seal välja läbi aegade parim eesti autori raamat.

Eesti suurimasse meelelahutuskaupluste ketti Apollo kuulub 16 kauplust üle Eesti ning internetikaubamaja Apollo.ee. Apollo soov on pakkuda mugavat ostukeskkonda, sõbralikku ja asjatundlikku teenindust ning suurimat valikut raamatuid, filme, muusikat ja mänge olulisemates sõlmpunktides üle Eesti.

Head Uudised GoodNews