1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. Eesti Punane Rist saatis Ukrainasse pool miljonit eurot
Eesti Punane Rist saatis Ukrainasse pool miljonit eurot

Eesti Punane Rist saatis Ukrainasse pool miljonit eurot

Eesti Punane Rist saatis Ukrainasse pool miljonit eurot. Selle raha eest taastab Ukraina Punane Rist kahe Ida-Ukrainast evakueeritud haigla tegevuse. Ülekanne läks teele täna.

„Palume Eesti Punaselt Ristilt toetust haiglate jaoks, mille evakueerisime Luganskist, ajutiselt okupeeritud aladelt. Ühe haigla taasavame Dnipros ja teise Rivnes, kuid mõlemad vajavad tegevuse jätkamiseks uues asukohas mitmesugust varustust,“ kirjutas Ukraina Punase Risti peasekretär Maksym Dotsenko abipalves ning avaldas ühtlasi tänu annetajatele. „Oleme südamest tänulikud kõikidele Eesti annetajatele, kes aitavad tuua ukrainlastele leevendust sel äärmiselt keerulisel ajal,“ seisab Dotsenko kirjas.

„Sajad Ukraina haiglad on purustatud või saanud suurel määral kannatada ning meditsiiniabi pakkumine on seega tõsine väljakutse. Täitsime Ukraina Punase Risti järjekordse abipalve – tänu siinsete annetajate lahkusele alustab seal peagi tööd kaks haiglat. See on elu hoidev ja päästev abi. Soovime Ukraina elanikke toetada nii kaua, kuni abivajadus kestab ning selleks, head eestimaalased, palume teie jätkuvat tuge,“ sõnas Eesti Punase Risti president Harri Viik.

„Ukraina elanike abivajadus üha kasvab. Süveneb toidukriis ning eesseisev talv saab olema raske: küttesüsteemid on saanud kannatada, ehitusmaterjali ajutiste elamute jaoks ja purustatu taastamiseks on vähe. Paljud riigisisesed põgenikud on kodust lahkunud vaid seljasolevate riietega ning vajavad talve saabudes ka kõige tavalisemaid asju nagu üleriided,“ kirjeldas Ukraina Punase Risti peasekretär äsjasel pressikonverentsil.

Praeguseks on Eesti Punane Rist Ukrainasse saatnud 3,8 miljonit eurot; annetusi on kogunenud 5 miljonit. Ülejäänud summa jääb uute abipalvete ootele ning seda kasutatakse ka siia saabunud põgenike abistamiseks: pakutakse psühholoogilist esmaabi, korraldatakse lastelaagreid, toetatakse tervisenõustamist ja ravimite soetamist jne.

Head Uudised GoodNews