1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kirjandus
  4. Eesti Rahvakultuuri Keskus lõi muinasjuttudele kaasaegse helipesa Spotifys
Eesti Rahvakultuuri Keskus lõi muinasjuttudele kaasaegse helipesa Spotifys

Eesti Rahvakultuuri Keskus lõi muinasjuttudele kaasaegse helipesa Spotifys

Eesti Rahvakultuuri Keskus lõi eesti muinasjuttude sarja platvormile Spotify, et jagada meie endi rahvalugusid inimestega selles keskkonnas, mida praegu kasutatakse ja mille kaudu inimesed nende lugudeni hõlpsalt jõuavad.

Esimesed kolm avalikustatud muinasjuttu on sisse lugenud näitlejad Kait Kall (“Kuutõrvajad”), Ragne Veensalu (“Kuninga väimees”) ja Maili Metssalu (“Murueide tütre õnn”). Sarja alguskõlli mängis sisse pärimusmuusik Juhan Suits.

“On väga oluline, et pereringis lugusid jutustatakse ja vanemad oma lastele unejutte loevad. Tänapäeval on aga materjali, mida lugeda või jagada, väga palju ja selleks, et meie muinasjutud unustusehõlma ei poeks, lõime inspiratsiooniallikaks ja mõnusaks ühiskuulamiseks muinasjuttude sarja. Selleks kasutame tänapäeva üht levinuimat platvormi Spotify. Loodame, et jõuame selle kaudu inimesteni, kes mujalt muinasjutte ei kuulaks. Olgu see muinasjuttudele uudne ja mõnus pesa,” tutvustas ettevõtmist Eesti Rahvakultuuri Keskuse suulise pärandi spetsialist Maili Metssalu.

Spotifysse hakatakse kuulamismaterjali järjest juurde lisama. Järgmised episoodid saavad kuuldavaks veel detsembri jooksul.

Head Uudised GoodNews