1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Eesti sai 2014. aasta Grüne Woche partnerriigiks
Eesti sai 2014. aasta Grüne Woche partnerriigiks

Eesti sai 2014. aasta Grüne Woche partnerriigiks

Foto: Vello Veskimäe

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder allkirjas täna Rahvusvahelise Rohelise Nädala partnerluslepingu, mille kohaselt Eesti on 2014. aastal maailma suurima põllumajandus- ja toidumessi Grüne Woche partnerriik.

Partnerriigina on Eestil võimalus korraldada üle 400 000 külastajaga messi avatseremoonia enam kui 4000 pealtvaatajale ja sellele järgnev vastuvõtt, millel osalevad traditsiooniliselt messil ning globaalfoorumil esindatud riikide ministrid, toiduainetööstuse ja põllumeeste liitude kõrged esindajad, ajakirjanikud jne.

“Grüne Woche partnerriigina on Eestil ja meie toidutootmise sektoril täiesti ainulaadne võimalus ennast tutvustada nii suurele publikule,” ütles põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder. “Me tahame ennast tutvustada kui turismimaad, pikkade traditsioonidega head toidumaad ja e-riiki.”

Minister Seederi sõnul on Grüne Woche mess Saksamaa jaoks suurim esindusüritus nii poliitiliselt kui ka põllumajandussektori jaoks. “Saksamaa alati jälgib, millised riigid osalevad, nii et see on ka väga selge riikidevahelise poliitilise tähendusega üritus. Seda tähelepanuväärsem, et Eesti on põhjamaadest ja Balti riikidest esimene, kes on saanud Grüne Woche partnerriigiks.”

Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhi Roomet Sõrmuse sõnul aitab partnermaaks olemine Eesti toitu senisest mõjusamalt esitleda. “See tähelepanu, mida partnermaaks olemine Eesti toidutootmise sektorile pakub, aitab eriti Lääne-Euroopas tõsta Eesti toidu tuntust ja usaldusväärsust, rõhutada meie toiduainete kõrget kvaliteeti ning äratada huvi meie ettevõtete vastu.”

Messi Internationale Grüne Woche korraldatakse 1926. aastast alates ning 2014. aasta mess on järjekorras 79. Eksponendid kasutavad kokku umbes 115 000 m2 messipinda ning messi külastab kümne päeva jooksul üle 400 000 inimese, sh üle 4000 ajakirjaniku. Tänavu on esindatud ca 1630 eksponenti 67 riigist ning messi partnerriik on Holland. Vaata lisaks www.gruenewoche.de.

Eesti on olnud Grüne Wochel esindatud oma stendiga alates 1993. aastast. Stendi korraldab põllumajandusministeeriumi tellimusel Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda.

Head Uudised GoodNews