1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Eesti sai esimese Araabia Ühendemiraatides resideeruva suursaadiku
Eesti sai esimese Araabia Ühendemiraatides resideeruva suursaadiku

Eesti sai esimese Araabia Ühendemiraatides resideeruva suursaadiku

Eesti suursaadik Araabia Ühendemiraatides Jaan Reinhold andis Abu Dhabi presidendipalees üle volikirja peaministrile Mohammed bin Rashid Al Maktoumile.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses tervitas Sheikh Mohammed uusi suursaadikuid ja lubas Ühendemiraatide igakülgset toetust nende tegevusele kahepoolsete suhete arendamisel, mis tõstab teadmisi ja usaldust üksteise suhtes ning avardab võimalusi majandussuhete arendamiseks.

„Kohtumised Eesti majandusringkondadega on andnud tunnistust, et meie ettevõtjate huvi Araabia Ühendemiraatide ja tervikuna Laheriikide piirkonna vastu on märkimisväärselt kõrge, eriti infotehnoloogia, e-teenuste ja kaitsetööstuse valdkondades, mille tooted ja teenused omavad kõrget ekspordipotentsiaali. Eesti otsus osaleda EXPO 2020 maailmanäitusel Dubais on riigi oluline tugi uute turuvõimaluste loomiseks, millele uus saatkond Abu Dhabis igati kaasa aitab,” märkis Reinhold.

Lisaks saab saatkonna üheks prioriteediks olema kohalik eestlaskond. „Üha rohkem eestlasi elab ja teeb Lähis-Idas äri. Saatkond toob neile teenused ja konsulaarabi mugavalt lähedale,“ ütles Reinhold.

Otsuse saatkonna rajamiseks Abu Dhabis tegi valitsus 2018. aasta sügisel. Jaan Reinhold on esimene alaliselt Abu Dhabis resideeriv suursaadik. Varem kaeti Araabia Ühendemiraate saatkonnast Kairos. Saatkonnaruumide pidulik avamine leiab aset 2020. aasta algul. Plaanide kohaselt hakkab saatkond Abu Dhabis esindama Eestit ka Kuveidis, Omaani sultaniriigis ja Kataris.

Suursaadik Jaan Reinhold on sündinud 13. jaanuaril 1970. aastal Valgas. Ta lõpetas 1997. aastal Tartu Ülikooli filosoofiateaduskonna ajaloo erialal. Enne välisteenistusega liitumist 2003. aastal töötas Jaan Reinhold ajakirjanikuna raadiojaamale Vaba Euroopa. Aastatel 2006-2010 oli ta Vilniuse suursaatkonna 2. sekretär EL-i ja majandusküsimustes, seejärel aastatel 2010-2011 välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna äridiplomaatia ja analüüsi büroo direktor. Aastatel 2011-2014 töötas Reinhold peakonsulina Shanghais ja seejärel 2017. aastani suursaadikuna Kasahstanis, Kõrgõzstanis, Tadžikistanis ja Türkmenistanis. Enne Abu Dhabisse suundumist oli Reinhold välisministeeriumi idapartnerluse erivolitustega diplomaatiline esindaja ja Eesti Idapartnerluse Keskuse direktor.

Head Uudised GoodNews