1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Eesti seinakattematerjal võitis rahvusvahelise auhinna
Eesti seinakattematerjal võitis rahvusvahelise auhinna

Eesti seinakattematerjal võitis rahvusvahelise auhinna

Eesti disainerite loodud seinakattematerjal Groveneer võitis Red Doti tootedisaini auhinna.

Uuenduslik „tõmba ja kleebi” kinnitusega ehk iseliimuv naturaalsest väärispuidust seinakattematerjal valmis Mihkel Masso, Karl Saluveeri ja Groveneeri ühistööna.

„Red Dot on Eesti disainile väga kaalukas võit. Ühtpidi näitab see auhind meie disaini professionaalsust ja kõrget kvaliteeti, teisalt on oluline kasutada ehituses puitu sellisel looduslikku materjali väärtustaval moel. Lisaks taastuvressursi esiletõstmisele vajab tähelepanu just toodete disain, sest hea toode sünnib heast disainist,“ ütleb kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik Veronika Valk-Siska.

„Eriline on ka see, et Mihkel Massole on see juba teine Red Doti auhind,“ lisas ta.

Groveneer on eelviimistletud, mis tähendab, et pärast paigaldust ei vaja see lisatöötlemist. Seda on lihtne paigaldada ja sellest saab luua hulgaliselt erisuguseid mustreid. Eriline kõvavaha viimistlus annab materjalile vastupidavuse ja stiilse väljanägemise.

Väärika auhinnaga kaasneb Groveneeri esitlemine maailma suurimal kaasaegse disaini väljapanekul Red Doti disainimuuseumis Essenis. Ka on tooted väljas juulist Red Doti netinäitusel ja rändnäitusel, mis on käinud Dubais, Pekingis ja mujal.

Mihkel Masso on tootedisainer, kes varem võitnud Red Doti auhinna elektrikerise disaini eest. Ta on lõpetanud Taani Kuningliku Kunstiakadeemia magistrikraadiga ning on praegu vabakutseline disainer ja Eesti Kunstiakadeemia õppejõud. Ta on Groveneeri kaasasutaja ja peadisainer.

Karl Saluveer on disaini- ja kommunikatsiooniekspert ning aasta disainiagentuuriks valitud Hmmm Creative Studio kaasasutaja. Ta on võitnud mitukümmend kohalikku ja rahvusvahelist disainiauhinda. Ta on Groveneeri kaasasutaja ja brändijuht.

Groveneer on 2017. aastal asutatud Eesti ettevõte, mis arendab ja toodab naturaalsest puidust seinakattematerjale tegevjuht Kaupo Kala juhtimisel.

Nordrhein-Westfaleni disainikeskus Saksamaal lõi Red Doti auhinna 1955. aastal. Konkursi kõrget taset näitab seegi, et auhinnale esitati sel korral üle 5500 toote 55 riigist.

Head Uudised GoodNews