1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eesti sisejulgeoleku ridadesse lisandus 301 uut liiget
Eesti sisejulgeoleku ridadesse lisandus 301 uut liiget

Eesti sisejulgeoleku ridadesse lisandus 301 uut liiget

Sisekaitseakadeemia rektor Marek Link andis üle kõrg- ja magistrihariduse diplomid ning kutseõppe lõputunnistused uutele sisejulgeolekuametnikele.

Juba teist aastat toimuvad aktused nädala vältel väiksemates gruppides kolledžite kaupa. Sisekaitseakadeemia politsei- ja piirivalvekolledži, justiitskolledži, finantskolledži, päästekolledži ja sisejulgeolekuinstituudi lõpetas kokku 301 õppurit. Kõrgharidusõppes lõpetas 135 ja kutsehariduses 166 õppurit.

Rektor Marek Link pöördus kõnes partnerasutuste poole, öeldes: ’’Me anname teie käsutusse oma kalleima vara – oma vilistlased. Hoidke neid, arendage ja andke tagasisidet, kuidas neil läinud on.“

Aktusteperioodi avas 11. juunil politsei- ja piirivalvekolledž aktusega Paikusel, millele järgnes 14. juunil traditsiooniline tammepuu istutamine akadeemia Tallinna õppekeskuse esisele Kase tänavale. Esimene tammepuu istutati akadeemia õppehoone ette 12. oktoobril 1992 akadeemia õppetöö alguse puhul. Iga-aastane tamme istutamise traditsioon sai alguse aga 1996. aastal, kui akadeemia lõpetas esimene lend. Sellest ajast alates on oma puu istutanud Kase tänava pikale tammealleele iga lõpetav lend.

Oluline osa lõpetamistraditsioonidest on ka Ilpo Valta nimelise rändkarika üleandmine finantskolledži silmapaistvaid tulemusi näidanud maksunduse ja tolli eriala lõpetanud vilistlasele. Sel aastal osutus väljavalituks maksu- ja tolliametis (MTA) töötav maksuauditi osakonna II maksuauditiüksuse maksuaudiitor Martin Vippul.

Aastatel 2005-2010 Sisekaitseakadeemia rektori ametis olnud Priit Männik asutas ametist lahkudes omanimelise stipendiumi parima praktikas rakendatava magistritöö autorile. Priit Männik andis sisejulgeolekuinstituudi lõpuaktusel pidulikult stipendiumi üle Kai Jäägerile, kelle magistritöö kandis nime „Teabepõhise politseitöö rakendamise lähtekohtade väljatöötamine raske peitkuritegevuse valdkonnas politsei- ja piirivalveametis“.

Aktustel tervitasid lõpetajaid siseminister Kristian Jaani, justiitsminister Maris Lauri, PPA peadirektor Elmar Vaher, päästeameti peadirektor Kuno Tammearu, MTA peadirektor Madis Jääger, vanglate asekantsler Priit Kama, häirekeskuse Põhja keskuse juht Anne-Liis Taalmann.

Fotod: Arno Mikkor

Elmar Vahtra soov on, et politsei- ja piirivalvekolledži lõpetajad teeksid oma tööd südamega. „Hea politseinik on eeskätt hea inimene, kes teeb tööd südamega. Me ei saa pöörata pilku olukordades, kus kergem oleks mitte märgata ning meil tuleb mõista seal, kus on raske mõista,“ rõhutas Vaher.

Piduliku aktusteperioodi lõpetas akadeemia päästekolledž aktustega Tallinnas ja Väike-Maarjas.

Veel nädal kestab akadeemias uute õppurite vastuvõtt.

Head Uudised GoodNews