1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Eesti suursaadik OECD juures Priit Pallum andis üle volikirja
Eesti suursaadik OECD juures Priit Pallum andis üle volikirja

Eesti suursaadik OECD juures Priit Pallum andis üle volikirja

Eesti suursaadik Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) juures Priit Pallum andis 4. jaanuaril üle oma volikirja OECD peasekretärile Mathias Cormannile.

Volikirja üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses arutasid Pallum ja Cormann Eesti prioriteete OECD-s ja meie jaoks olulisi teemasid, nagu usaldusväärne ühendatus (trusted connectivity), digi- ja haridusvaldkond ning OECD roll liikmesriikide majandus- ja sotsiaalpoliitika võrdlemises. Samuti rääkisid suursaadik ja peasekretär Eesti majandusarengust ja julgeolekuolukorrast meie regioonis.

Suursaadik Pallum lõpetas 1989. aastal Tartu ülikooli majandusteaduskonna ja töötab välisministeeriumis 1991. aastast. Aastatel 1998–1999 oli ta Eesti suursaadik ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures Genfis ning Eesti alaline esindaja Maailma Kaubandusorganisatsiooni juures. Aastatel 2000–2002 oli ta ministeeriumi välismajanduspoliitika ja konsulaarküsimuste asekantsler ning seejärel 2006. aastani suursaadik Madalmaade Kuningriigis. Seejärel oli Pallum välisministeeriumi välismajanduse ja arengukoostöö osakonna direktor.

Alates 2010. aastast oli Pallum suursaadik Ungaris ja Horvaatias, 2011. aastast ka Sloveenias. 2018. aastast kuni 2021. aastani oli ta suursaadik Kreekas, Küprosel ja Albaanias. Möödunud aastal nimetas president Kersti Kaljulaid ta suursaadikuks OECD ja UNESCO juures, asukohaga Pariisis.

Head Uudised GoodNews