1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. SÜDAMEGA TEGIJA I Eesti toidu Südamega Tegija on Saaremaa Lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk
SÜDAMEGA TEGIJA I Eesti toidu Südamega Tegija on Saaremaa Lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk

SÜDAMEGA TEGIJA I Eesti toidu Südamega Tegija on Saaremaa Lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk

Toiduliit tunnustab juba kuuendat aastat sektori silmapaistvat sädeinimest, kelleks sel aastal valiti Saaremaa Lihatööstuse tootmismeister Ave Kuusk.

„Eesti toidutööstus annab tööd pea 15 000 inimesele, kelle hulgas on palju neid, kes on kohaliku toidu tootmisele pühendanud kogu oma tööelu. Sellised inimesed väärivad igati ka laiemat tunnustust, mitte ainult kolleegide tänu ja toetust,“ ütles Toiduliidu juht Sirje Potisepp auhinda üle andes.

Südamega Tegija tiitli pälvis tänavu Ave Kuusk. „Ave on tõeline näide inimesest, kes innustub uudsetest mõtetest ja ihkab areneda valdkonnas ja ettevõttes, millesse ta on juba mitukümmend aastat panustanud. Just tänu sellistele pühendunud inimestele saame kindlad olla, et Eesti toidutööstused on samavõrd innovaatilised, tugevad ja toimivad ka kümnete aastate pärast,“ ütles Potisepp.

Ave Kuusk on Saarema Lihatööstuse tootmisosakonna tööd korraldanud viimased 23 aastat, kuid lihatööstuses on Ave olnud juba alates 1986. aastast. Kolleegide sõnul innustab rahuliku ja sõbraliku Ave positiivsus ka teisi, samuti on Ave alati valmis kolleege abistama ning on jalad-maas suhtumisega kiire probleemide lahendaja. Ave on hea meelega nõus nooremate kolleegidega jagama oma pikaajalist teadmiste pagasit, olgu selleks siis nii teoreetilised teadmised kui praktilised töövõtted, mida tal 34 lihatööstuses veedetud aasta ja arvukate täienduskoolituste jooksul on kogunenud.

„Oleme alati teadnud, et Ave on meie tootmise raudvara, kuid eriti hästi tõestas seda kevadine koroonakriis, mis paiskas tootmise igapäevaelu pea peale ja nõudis töötajatelt suuremat panust, kaasamõtlemist ja kiiret reageerimist. Seega oleme tõeliselt rõõmsad, et Ave pühendumus ja pingutused saavad ka laiemat tunnustust,“ sõnas Saaremaa Lihatööstuse juhatuse liige Kaie Rõõm-Laanet.

„Öeldakse, et parimad ettevõtte soovitajad on oma töötajad. Ave on selles osas tõeline Saaremaa Lihatööstuse visiitkaart – tema eeskujul on ettevõttes tööl olnud ka tema abikaasa, lapsed ja vennad,“ ütles Tuule Grupp personalijuht Maila Luks.

„Südamega tegija“ konkursile esitati sel aastal 16 kandidaati ning lõpphääletusele jõudsid neist lisaks Ave Kuusele ka Valio tootearendusspetsialist Tiina Korjus, Tere piimatööstuse Põlva tootmisüksuse tootevalmistaja Kadri Arjukese, Lunden Food arendusdirektor Vambola Moores ning Scanola Baltic kontorijuhataja Janne Birk.

Südamega Tegija tiitli võitja selgus sotsiaalmeedias toimunud hääletuse ja Toiduliidu juhtkogu lõppotsuse tulemusel. Möödunud aastal sai selle tiitli Gustav Café loovjuht ja peakondiiter Õie Pritson.

Head Uudised GoodNews