1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eesti tudengid müüsid suvel Ameerikas ja Inglismaal raamatuid 2,5 miljoni dollari eest
Eesti tudengid müüsid suvel Ameerikas ja Inglismaal raamatuid 2,5 miljoni dollari eest

Eesti tudengid müüsid suvel Ameerikas ja Inglismaal raamatuid 2,5 miljoni dollari eest

Tänaseks on Ameerikast ja Inglismaalt jõudnud tagasi Eestisse kokku 114 tudengit, kellel vaatamata koroonapandeemia väljakutsetele õnnestus mitme kuu jooksul edukalt kohalikele peredele hariduslikke raamatuid müüa.

Kuigi sel suvel oli müügiperiood tavapärasest lühem, soosis olukord raamatumüüki ja paljud tudengid tegid tulemuste poolest oma parima suve, mõned kogenud müüjad lausa neljakordistasid varasema isikliku müügitulemuse. Raamatumüügi organisatsiooni Southwestern Advantage esindaja Erki Kuke sõnul on tänases olukorras perede huvi hariduslike raamatute vastu eriti suur, kuna karantiinis toimunud koduõpe on paljudele õpilastele jätnud oma jälje.

“Ühtekokku tutvustasid Eesti tudengid sel suvel raamatuid ligi 100 000 perele, müüke vormistati aga kokku üle 2,5 miljoni dollari eest. Lisaks välismaal töötanud tudengitele jäi 70 Southwesterni programmis osalejat ka Eestisse ja tegeles siin teist suve järjest annetuste kogumise müügitööga,” kirjeldas Kukk. Näiteks osa tudengitest tutvustas kodumaal ukselt-uksele Nublu suitsu- ja vingugaasiandurit, mida paigaldati kokku ligi 17 000 kodusse ja mis loodetavasti aitab aastate jooksul päästa mitmeid elusid.

Kokku tegutsesid meie tudengid sel suvel üheksas erinevas USA osariigis, viies Inglismaa regioonis ja kõigis Eesti maakondades. Vastavalt erinevates piirkondades kehtivatele piirangutele pidasid tudengid rangelt kinni kohalikest reeglitest ja kasutasid töötamisel tervisekaitsmiseks nõuetekohaseid vahendeid.

Kuke sõnul on erinevad uuringud näidanud, et pandeemia on paljudele koolilastele tekitanud õpilüngad. Eksperdid on võrrelnud koroonaperioodi “suvevaheajafenomeniga”, mil õpilased unustavad teatud osas koolis õpitu. “Tõenäoliselt on see ka üks põhjustest, miks lapsevanemad on täna oma laste hariduse pärast oluliselt rohkem mures ja otsivad erinevaid lahendusi, et lapsi kooliasjadega järele aidata,” selgitas ta.

Juba käesolevast kuust alustavad paljud müügitöölt naasnud tudengid ettevalmistustega järgmiseks suveks. Ühtlasi algas uute tudengite valimine suveprogrammi.

Head Uudised GoodNews