1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti tudengid tegid keskkonnateadlikkust tõstva lauamängu!
Eesti tudengid tegid keskkonnateadlikkust tõstva lauamängu!

Eesti tudengid tegid keskkonnateadlikkust tõstva lauamängu!

Sõbrannad Christiin ja Susanna loovad keskkonnamängu „Eco Race“, millega nad on jõudnud konkursi Negavatt finaali.

Tänapäeval on suur probleem  ülemaailmne keskkonnareostatus, mis tuleneb inimeste puudulikust teadlikkusest tarbimisvaldkonnas ja tarbimisharjumustest. Keskkonnaressursside raiskamine on tihedalt seotud ületarbimisega. Teema on oluline kogu planeedi elanikkonna jaoks, kuna ökosüsteemid ei tunne riigipiire.

Kui paljud meist on mõelnud maailma muutmise mõtteid ja samas end kohe jalgupidi maa peale tagasi sikutanud, mõeldes: mis nüüd mina üksinda suudan? Ja siis, juba enne alustamist, loobunud. Õnneks pole maailma muutmise mõtteid nurka visanud Christiin ja Susanna, kes on tundnud muret meid ümbritseva elukeskkonna pärast.

Neiud mõtlesid välja lauamängu, mis aitab tõsta keskkonnateadlikkust. Mäng on kaasahaarav, mõtlemapanev ja loob väärtust uute teadmiste ja eeldatavasti ka tarbimiskäitumise muutumise näol. Toode valmib 100 protsenti  taaskasutatavast materjalist, millega rõhutatakse keskkonnasäästlikku mõtteviisi.

Mängu sisuks on panna proovile oma teadmised ja õppida keskkonna kohta. Mängu alguses on igal mängijal teatud arv ökoloogilisi jalajälgi, millest tuleb mängu jooksul vabaneda. Võidab see, kes saab esimesena jalajälgedest lahti. Samuti võidab keskkond iga kord, kui mängu mängitakse, kuna mängus on palju praktilisi ja lihtsaid soovitusi, mida igaüks saab teha, et olla kasulikum keskkonnale.

Christiin ja Susanna otsustasid kandideerida „Eco Race’i“ ideega ressursisäästukonkursil Negavatt, kuhu sel aastal laekus rekordiliselt palju ideid: 77. Praegu on nad jõudnud ideega finaali, kus esimene koht saab 10 000, teine koht 5000 ja kolmas koht 3000 eurot idee arendamiseks. Finaal toimub 28. mail.

Mängu maandumisleht valmib järgmise nädala alguses. Seni tutvuge mänguga Facebookis.

Head Uudised GoodNews