1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Eesti ühele kaasaegsemale lasteaiale pannakse nurgakivi
Eesti ühele kaasaegsemale lasteaiale pannakse nurgakivi

Eesti ühele kaasaegsemale lasteaiale pannakse nurgakivi

29. mail pannakse Pärnus nurgakivi Raja tänav 7 kerkivale lasteaed-ujulale, millest saab Eesti üks kaasaegsemaid lasteaedu.

„Eritellimusega mööbel, liikluslinnak, erinevad mänguväljakud, väikesed ja suured kelgumäed, staadion, basseinid, mullivann, muusika- ja võimlemissaal, galeriid, katusel asetsevad päikesepaneelid ja palju muud põnevat teevad sellest Eesti ühe moodsaima lasteaia,“ ütles Pärnu linnapea Romek Kosenkranius.

Kompleks koosneb päikesekujulisest lasteaiast, ujulast, staadionist, välilavast, parklast ja hoovil asuvatest mänguväljakutest. Lasteaiahoone mahutab kaheksa aia- ja kaks sõimerühma koos neid teenindavate ruumidega. Ujulas on 25 meetri pikkune põhibassein kaheksa rajaga, 6×16 meetri suurune eelbassein, mullivann ja 3×7 meetri suurune lasteaialaste bassein. Kompleksi ehituspinna suurus on 4562 ruutmeetrit.

10,6 miljonit eurot maksev ehitis valmib 2020. aasta juunis. 4 miljoni euroga toetab ettevõtmist Euroopa Regionaalarengu Fond, ülejäänu tasuvad Pärnu linn ning Tori ja Häädemeeste vallad. Lasteaed-ujula arhitektuurse lahenduse tegi KAOS Arhitektid ja ehitab Nordlin Ehitus.

Head Uudised GoodNews