1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti Vabaõhumuuseum kutsub jõulurännakule läbi ajaloo keerdkäikude
Eesti Vabaõhumuuseum kutsub jõulurännakule läbi ajaloo keerdkäikude

Eesti Vabaõhumuuseum kutsub jõulurännakule läbi ajaloo keerdkäikude

Eesti Vabaõhumuuseum kutsub 19. ja 20. detsembril osa saama vabaõhu elamusekskursioonidest, kus näeb, mil moel on jõuluaega tähistatud keerulistel aegadel Eesti ajaloos. Giidi juhitud rännakut ilmestavad elavad pildid ikaldusaja talupere, baltisakslaste, II maailmasõja põetajate ja 2012. aasta maailmalõpu ootajate pühadeajast.

Vabaõhumuuseumi avalike ürituste projektijuhi Merike Puura sõnul on aegade jooksul eestlaste teele visatud igasuguseid katsumusi, kuid ka keerulistel aegadel on ikka pühadeks kokku tuldud ja jõulurõõmu jagatud.

„Jõulurännak lubab ekskursioonil osalejatel hüpata minevikku ning vaadelda meie esivanemate eluolu pühade ajal. Teekonna mõtteline jätk on tänapäevas, mida ekskursiooni läbinu saab möödunud ärevate aegadega kõrvutada. Soovime tekitada inimestes lootust ja kindlust, et ka keerulistel aegadel on leitud kauneid ja rõõmurohkeid hetki,“ sõnas Puura.

Ekskursioonikorraldus on kõigile osalistele võimalikult turvaline: need toimuvad vabas õhus, 10-liikmelistes gruppides ja hajutatult, elamuslikke pildikesi jälgitakse distantsilt.

Lisaks ekskursioonidele saab 19.-20. detsembrini osa muuseumit elavdavast jõulumeeleolust. Saab uudistada vana aja jõululauda, teha kuuse all pilti, valada sepikojas õnne, nautida väntoreli muusikat, sõita karusselli või hobuvankriga.

Kuna külastajate arv on piiratud, tasuks kindlasti pilet ette soetada nii ekskursioonihuvilistel kui ka neil, kes soovivad niisama jõulumeeleolus jalutada. Muuseumi siseruumides palutakse kõigil kanda maski.

Head Uudised GoodNews