1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eesti Vabaõhumuuseum kutsub Piiriveere sibula ja kala päevale
Eesti Vabaõhumuuseum kutsub Piiriveere sibula ja kala päevale

Eesti Vabaõhumuuseum kutsub Piiriveere sibula ja kala päevale

Eesti Vabaõhumuuseum kutsub 5. oktoobril Piiriveere sibula ja kala päevale, kus jagub tegevust tervele perele. Toimuvad mitmesugused õpitoad ja kontserdid. Laadalt saab soetada head kodumaist toidukaupa ja silmailu pakkuvat käsitööd.

Paljurahvuselise Eesti keskuse juhi Einike Sooväli sõnul on piiriveere sibula ja kala päev suurepärane võimalus veel enne talve tulekut kirevat sügisaega nautida ja perega vabas õhus üks meeleolukas päev veeta. „Kõigil külastajail on võimalus osa saada setu kogukonna suurest sügispeost – mihklipäeva kirmasest, mida tähistatakse vabaõhumuuseumis juba kümnendat korda. Lisaks tutvustatakse nii setude kui peipsivenelaste olulisi lõikusaja kombeid,“ sõnas Sooväli.

Tegevused Eesti Vabaõhumuuseumi setu talus, peipsivene majas ja nende ümbruses toimuvad kell 10-15. Kell 11 algab setukeelne mihklipäeva palvus, kell 12 esitavad Saša Beresta ja Konstantin Sedov vene rahvalaule. Kell 13 hoiab tuju üleval leelokoor Sõsarõ ja kell 14 saavad kõik huvilised panna oma teadmised proovile viktoriinis „Kas tunned kalu?“. Kell 14.15 saab kuulata välkloengut peipsi sibulast ning kell 14.30 toimub Anneli Banneri raamatu „Eesti aia ajalugu“ esitlus. Osaleda saab pakutrüki õpitoas ja meisterdada küllusenukku. Toimub vanausuliste toidu õpituba „Seitse sööki sibulast“ ning valmistatakse ka setu sibula- ja kalaroogasid.

Laadalt saab soetada ehedat Peipsi sibulat, mille hooaeg on peatselt lõppemas ja kala. Samuti värsket toidukraami ja kaunist käsitööd.

Piletid on müügil muuseumi kassas ja Piletilevis. Avatud on nii vabaõhumuuseumi peavärav kui ka tagumine värav (ca 1 km Kakumäe suunas).

Head Uudised GoodNews