1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. EESTI VAPPER MEES! Georg Kirsberg kaitseb laevu piraatide eest ning annab sellest raamatu välja
EESTI VAPPER MEES! Georg Kirsberg kaitseb laevu piraatide eest ning annab sellest raamatu välja

EESTI VAPPER MEES! Georg Kirsberg kaitseb laevu piraatide eest ning annab sellest raamatu välja

Eesti mees kaitseb laevu piraatide eest ning annab sellest välja raamatuGeorg Kirsberg on mereväelane, kes on omandanud rahvusvaheliste suhete magistrikraadi, praegu aga sõidab Eesti ja India ookeani vahet ning kaitseb laevu piraatide eest.

Georg on õppinud Saksa mereväres mitmes õppeasutuses mereväega seonduvaid erialasid. Lisaks on Georg omandanud TTÜs rahvusvaheliste suhete magistrikraadi. Sellest ühe aasta õppis ta Saksamaal Kieli ülikoolis, kus ta sai Kieli linna stipendiumi.

Saksa mereväkke ohvritserikursustele otsustas ta minna huvist riigikaitse vastu. Eesti astumine NATOsse andis Georgile veel võimsama tunde selles kõiges kaasa lüüa. Ühel päeval nägi ta kuulutust, et on võimalik kandideerida Saksamaale ohvitseride kursusele ning ta otsustas proovida.

Georg eelistab töötada välismaal, sest see on tema jaoks hea väljakutse. Piraadikaitsesse sattus ta teadlikult ning tal oli selle vastu suur huvi. Kieli ülikoolis kirjutas ta piraatluse teemal ka oma magistritöö. Kui kool lõpetatud sai, võttis ta ühendust Eestis tegutseva personaalivahendusfirmaga ning järgmine hetk sai ta juba Suurbritannia firmast kõne, et homme on su lend Sri Lankale.

Inimestele on jäänud arengumaadest väga vale mulje. Usutakse, et turvamehed tulistavad pidevalt igal pool, kuid tegelikult on suurem osa tööst lihtsalt valvelolek ja valmisolek laeva kaitsta.

“Pidasin merel olles vabadel tundidel päevikut ja tähendasin üles, mis meil laevas ja vahepeal maal käies juhtus. Lugesin seda ise üle, andsin ka sõpradele lugeda – ning kokkuvõttes valmis sellest tõsieluromaan. Nii et minu esimene raamat “Kirjad India ookeanilt” peaks nüüd lähipäevil trükikojast tulema ja raamatukauplustesse jõudma. Sealt saab hea ülevaate, kuidas elu võõrastes sadamates ja võõrastel laevadel käib. Ükskord näiteks olime eestlaste seltskonnaga Sri Lankal hotellis, tegime endale hoovis oleva basseini äärde väikse istumise. Vedasime sinna lauad ja toolid. Hotelli ettekandja tõi meile külmkapist ette neid õllesid, mida ise olime poest ostnud. Hea tahte märgiks visati ettekandja basseini. Keegi pahaseks ei saanud,” räägib Georg oma seikadest selles töös.

Geogri jaoks on tulevik veel lahtine. Niipalju kui võimalik, tahaks ta veel laevu piraatide eest kaitsta. Küll aga kuivab see töövaldkond kiiresti kokku seoses odavtööjõu pealetungiga.

Georg annab välja oma kogemustest raamatu. Raamatus on kirjas reaalsed seigad sealsest elust ning kogemustest.

Raamatu esitlus toimub 14.detsembril kell 15.00 Solarise Apollos.

Esitlusel kuuleb natuke piraatlusest üldiselt ja näidatakse filmitud kaadreid.

Tuuli Mäemat

Head Uudised GoodNews