1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. EESTIMAA KÜLA ELAB I Ajakeskus kutsub süütama märgutuld
EESTIMAA KÜLA ELAB I Ajakeskus kutsub süütama märgutuld

EESTIMAA KÜLA ELAB I Ajakeskus kutsub süütama märgutuld

Ajakeskus Wittenstein kutsub kõiki osalema 22. aprillil toimuval üle-eestilisel aktsioonil Jüriöö Märgutuled 2020, mille eesmärk on näidata, et Eestimaa küla elab. Kell 21.00 süttib Eestimaa südames asuva Paide kindluse vahitornis märgutuli, mis kutsub eestlasi üle kogu maa süütama koduhoovides jürituld, vahendab Kesk-Eesti Tre Raadio.

Kolmapäeval, 22. aprillil tähistatakse maarahva tähtsaimat püha, jüripäeva algust. Kui algselt tehti jürituld huntide ja kurja peletamiseks, siis 1343. aasta jüriööl sai sellest märgutuli suure ülestõusu alguseks.

„Praegusel muutlikul ajal on olulisem kui kunagi varem pöörduda tagasi oma juurte juurde ja väärtustada maarahva traditsioone, mis on aidanud Eesti rahval rasked ajad üle elada,“ selgitas Ajakeskus Wittenstein juht Ants Hiiemaa ja lisas: „Märgutule süütamisega näitame, et suudame ühte hoides, aga ka siis kui üksteisega pole võimalik kohtuda, keerulise aja üle elada. Näitame selle algatusega üheskoos, et Eestimaa küla elab!“

Et märgutuledest osa võtta, tuleks märkida oma tulekoht koduleheküljel www.jüriöömärgutuled.ee. Süüta 22. aprilli õhtul kell 21.00 oma koduhoovis lõke, tõrvik, küünal või muu märgutuli. Seejuures järgi tuleohutuse nõudeid. Väldi kogunemisi ja käitu vastavalt Terviseameti 2×2 nõudele. Postitada foto või video märgutulest Facebooki lehele Jüriöö Märgutuled või saada meiliaadressile jyrioo@wittenstein.ee.

Allikas: Kesk-Eesti Tre Raadio

Head Uudised GoodNews