1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Eestis avati esimesed ööpäev läbi toimivad jõulupuude iseteeninduspunktid
Eestis avati esimesed ööpäev läbi toimivad jõulupuude iseteeninduspunktid

Eestis avati esimesed ööpäev läbi toimivad jõulupuude iseteeninduspunktid

Rocca al Mares ja Tallinna külje all Peetris avati Eesti esimesed jõulupuude iseteeninduspunktid.

Innovaatilised kuuskede iseteeninduspunktid Tallinna loomaaia vastas ning Peetri kooli juures on varustatud kõige vajalikuga alates juhenditest kuni kuuse pakkimismasinani. Uudse lahenduse loonud Eesti Kuuse juhi Reijo Metsaoja sõnul on esimesed emotsioonid uue lahenduse osas olnud igati positiivsed. “Inimestele pakub ise platsil toimetamine suurt rõõmu, olgu selleks siis ise puu parajaks saagimine või pakkimine.”

“Iseteeninduses on võimalik valida ja osta kuuski 24 tundi ööpäevas. Täiendame valikut iga päev,” märkis Metsaoja. Ta lisas, et kahe iseteeninduspunkti näol on tegemist pilootprojektiga. “Eks me saame nüüd teada, kas Eesti ühiskond on selliseks teenuseks valmis. Võimalus platsil iseseisvalt toimetada ja puu platsilt koju viia tähendab, et peame inimesi usaldama ja seni pole me pidanud pettuma,” märkis Metsaoja, kelle sõnul pole platsilt kuusepuid tasumata ära viidud.

Iseteeninduspunktis saab iga soovija valida omale sobiva kuuse, selle parajaks saagida, pakendada ning kaasa võtta ka juhendi puu pikemaks säilitamiseks koos spetsiaalse säilituspulbriga. Välja valitud puu eest saab tasuda e-poes. Selleks tuleb skaneerida puu hinnasildi küljes QR-kood, mis suunab e-poodi ostu vormistamisele.

Tulenevalt koroonaperioodist ja võimalusest valida endale kuusk kontaktivabalt ehk teenindajaga kokku puutumata paneb Metsaoja kõigile huvilistele südamele, et ka iseteeninduspunktis tuleks teiste kuusehuvilistega distantsi hoida.

Kaubamärgi Eesti Kuusk all tegutsev Rescoval on jõulupuudemüügiga tegelenud 15 aastat. Kui tänavused uudsed kontaktivabad iseteeninduspunktid hästi vastu võetakse, plaanib ettevõte edaspidi selliseid müügiplatse juurde rajada. Puud on pärit Tartumaalt Kuivaleski talust. Müügipunktides üle jäänud puud viiakse igal aastal loomaaeda elevantidele söögiks.

Head Uudised GoodNews