1. Avaleht
  2. Haridus
  3. HARIDUSVALDKONNA IDUFIRMA I Eestis loodi esimene distantsõppe valikainete kool
HARIDUSVALDKONNA IDUFIRMA I Eestis loodi esimene distantsõppe valikainete kool

HARIDUSVALDKONNA IDUFIRMA I Eestis loodi esimene distantsõppe valikainete kool

Täna alustas esimene täielikult distantsõppel põhinev valikainete kool Edumus School keskkoolinoorte vastuvõttu jaanuaris algavatele kursustele.

Edumus School pakub gümnaasiumiõpilastele distantsõppes uuenduslikke ja praktilisi valikainete kursuseid, mida annavad õpetajate asemel sellel alal tegutsevad professionaalid ning mille saab kokkuleppel kooliga hindena arvestatud.

Valikus on üle kümne aine nagu arhitektuur, rakendusbioloogia, reklaam sotsiaalmeedias, mängude disain, rahatarkus ja rahvusvaheline projektijuhtimine.

„Nüüd saab iga noor nii väikeses maakohas kui Tallinna kesklinnas valida hoopis enamate valikainete seast kui nende kool üksi saaks pakkuda. Lisaks üle-eestilistele gruppidele plaanime tulevikus juurde ka rahvusvahelisi kursuseid, näiteks raketiteaduse õppimiseks koostöös ukrainlastega,” ütles haridusalgatuse Edumus asutaja Maria Rahamägi.

Edumuse valikainete kooli saavad õpilased end kirja panna kodulehel school.edumus.ee kuni detsembri lõpuni. Kursused kestavad jaanuarist maini.

Kursused on välja töötanud oma ala eksperdid nagu arhitektuuri huvihariduse edendaja Arhitektuurikool, influencer-turunduse idufirma Promoty, õpilasfirma programm Junior Achievement ja programmeerimiskool Edukoht.

”Rahaasjadega hakkama saamiseks on oluline rääkida juba koolis rohkem investeerimisest, laenudest ja eelarvest. Finantskirjaoskuse e-valikainet on läbinud juba 1500 noort ning tänu koostööle Edumusega jõuavad hädavajalikud teadmised veel rohkemate noorteni,” lausus rahatarkuse kurse autor Mart Vainu.

Edumuse investori, Püha Johannese kooli füüsikaõpetaja Oleg Shvaikovsky sõnul on Edumusel unikaalne potentsiaal rikastada tänapäevast kooli praktikute kogemustega ja seeläbi olla koolidele heaks partneriks. “Elukogenud professionaalid erinevatest valdkondadest koostöös professionaalsete õpetajatega avavad õpilaste jaoks maailma teise nurga alt,” lisas Shvaikovsky.

  • Edumus School on distantsõppe valikainete kool, kus kõik kursused vastavad riikliku õppekava nõuetele. Eesti, inglise ja vene keeles kursused on mõeldud gümnaasiumiõpilastele üle Eesti. Kõiki pooleaastaseid kursuseid saab õppida hinnaga 40 € õpilase kohta.
  • Edumus toob 21. sajandi oskusi koolidesse nii Eestis kui ka Ukrainas. Haridusvaldkonna idufirma kaasas kevadel investoritelt 180 000 eurot platvormi edasiarendamiseks, laienemiseks Eestis ning tegevuse alustamiseks välisriikides.
  • Lisaks soomlastest investoritele Peter Vesterbackale (Rovio, Slush) ja Kustaa Valtonenile (Random Ventures, Finest Bay Area) kuuluvad Edumuse rahastajate hulka näiteks Martin Henk (Pipedrive) ja Märt Aro (Dream Apply, Nordic Ed Tech Forum “N8”).
  • Edumuse 2021/22. õppeaasta partnerid on Eesti Energia ja LHV.
Head Uudised GoodNews